X

Χαμόγελα σε προσφυγάκια μοιράζει η “Agora Of Pandrossou”

Μαθήματα ανθρωπιάς από καταστηματάρχες στην περιοχή της Πλάκας, που συγκεντρώνουν δώρα για τους ανήλικους πρόσφυγες. Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε.

Ant1news

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ενόψει των γιορτών, δίνει η «Agora of Pandrossou», με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Με σύνθημα «όλα τα παιδιά χαμογελούν με τον ίδιο τρόπο», μαζεύει δώρα για τους ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στον Ελαιώνα και στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Το δίκτυο καταστηματαρχών κι επιχειρηματιών «Agora of Pandrossou» δραστηριοποιείται από το 2012 στον άξονα της οδού Πανδρόσου και των γύρω δρόμων, πέριξ της Μητρόπολης στην καρδιά της Αθήνας.

Με την πρωτοβουλία της αυτή καλεί όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας, να μετάσχουν στην κίνηση και να προσφέρουν παιχνίδια ή μικρά δώρα για τα προσφυγόπουλα.

 

Τα δώρα θα συγκεντρώνονται καθημερινά - και Κυριακές – στο διάστημα  11.00-19.00, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου στα καταστήματα:

  • Pgi PAGANI, Πανδρόσου 59, Μοναστηράκι
  • Kakadou, Πανδρόσου 29, Μοναστηράκι
  • So What! Leather Accessories, Καπνικαρέας 10, Μοναστηράκι

Τα δώρα θα πρέπει να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα, σε πολύ καλή κατάσταση, μέσα σε σακούλα και χωρίς περιτύλιγμα και κατάλληλα για παιδιά από 3 έως 15 ετών (*προς διευκόλυνση της διαχείρισης των δώρων, , καλό θα ήταν να αναγράφεται στη σακούλα το είδος του δώρου και το φύλο του παιδιού για το οποίο προορίζονται, επισημαίνουν οι διοργανωτές).

Μέλη του δικτύου θα συσκευάσουν τα δώρα σε «ειδικό εργαστήριο», στις 13 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο της Πανδρόσου και θα τα μεταφέρουν στους αντίστοιχους φορείς. Τα επιπλέον δώρα θα διατεθούν σε άλλους φορείς και ιδρύματα.