X

“Αιμορραγεί” η Άγκυρα από τα οικονομικά “πλήγματα” του Κρεμλίνου

Σε δισεκατομμύρια δολάρια αποτιμάται από το Bloomberg το εμπάργκο της Ρωσίας στην Τουρκία

Ant1news


Η Eνέργεια είναι ο πολιορκητικός κριός της Ρωσίας στον εμπορικό "πόλεμο" εναντίον της Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του Su-24. Ήδη, ο Rώσος υπουργός ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ έθεσε εν αμφιβόλω την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream, ζωτικής σημασίας για την τουρκική οικονομία. Και όχι μόνο αυτό.  "Παγώνει" και η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου. 

Το ρωσικό πλήγμα στην τουρκική οικονομία είναι ακόμα πιο «αιματηρό» στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού. Τρία εκατομμύρια τουρίστες, το 10% των ξένων παραθεριστών στην Τουρκία είχαν ρωσικό διαβατήριο. Αυτά μέχρι πρότινος. 

Το Κρεμλίνο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Ρώσους τουρίστες να αποφεύγουν την Τουρκία. Έξι χιλιάδες Ρώσοι που είχαν προγραμματίσει για τον Δεκέμβριο διακοπές στην Τουρκία πρέπει να αλλάξουν σχέδια. Και από 1ης-1ου- 2016, η κυβέρνηση Μεντβέντεφ διακόπτει το πρόγραμμα «ελεύθερη βίζα» για τους Τούρκους πολίτες που θα ήθελαν να ταξιδεύσουν στη Ρωσία.

Το εμπάργκο στον τομέα της Ενέργειας, οι βίζες για τους Τούρκους πολίτες και κυρίως η τουριστική ταξιδιωτική οδηγία, αποτιμώνται από αναλυτές τού πρακτορείου Bloomberg σε δισεκατομμύρια δολάρια.