X

Καυγάς Γεροβασίλη – Κουμουτσάκου στο Προεδρικό Μέγαρο

Ένταση επικράτησε μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ant1news

Σε «παγωμένο» κλίμα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, δεν επικράτησε όμως, το ίδιο ψυχρό κλίμα ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων που συνόδευσαν τους αρχηγούς τους, με το κλείσιμο της πόρτας. Το «θερμόμετρο ανέβηκε» όταν η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Είναι υπονομευτική η συζήτηση με την κυβερνητική εκπρόσωπο» είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είναι τραγικό να μιλά έτσι ένας διπλωμάτης. Δεν είναι δυνατό να μπαίνει λογοκρισία στους δημοσιογράφους» απάντησε ο Τέρενς Κουίκ.

 «Θεσμικά να σεβαστείτε τη διαδικασία» ανταπάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «είναι στα καθήκοντά μου να ενημερώνω δημοσιογράφους για τα ήδη ανακοινωθέντα. Δεν επιδίωξα χαλιναγώγηση».

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας τη θέση της Φώφης Γεννήματα είπε πως «ό,τι πρόβλημα πρόεκυψε σήμερα στο ασφαλιστικό έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει στη Βουλή η συζήτηση. Ό,τι πρέπει να ειπωθεί, θα ειπωθεί στη Βουλή».

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα και ο Βασίλης Λεβέντης έχουν «προτείνει οικουμενική κυβέρνηση από τεχνοκράτες με όρο τη συμμέτοχη και της ΝΔ. Άρα το σενάριο προσχώρησής μας στην κυβέρνηση δεν υπάρχει» υπογράμμισε.