X

Συμβούλιο Αρχηγών: Τι πρότεινε ο Τσίπρας στην εισαγωγική του εισήγηση

Ποια η πρόταση του Πρωθυπουργού στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το Ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση.

Ant1news

Τη συγκρότηση δύο διακομματικών επιτροπών για το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση, πρότεινε συμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός πρότεινε τη συγκότηση μίας επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία πρότασης για το ασφαλιστικό και άλλης μίας για να προετοιμάσει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η πρόταση αφορά την συμμετοχή όλων των κομμάτων, είτε με πολιτικά στελέχη, είτε με τεχνοκράτες που θα προτείνουν, προκειμένου να μελετηθούν διεξοδικά τα δύο ζητήματα και να προκύψει, σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα σχέδιο από τις επιτροπές αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προσωρινός Πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενηματά απάντησαν αρνητικά στην πρόταση του Πρωθυπουργού ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε «όχι» για το ασφαλιστικό, ωστόσο άφησε «παράθυρο» για τη συνταγματική αναθεώρηση με την προϋπόθεση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος εντός του 2016.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο πρωθυπουργός πρότεινε και την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για μη μείωση των συντάξεων και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να ενισχυθεί διαπραγματευτικά, προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις. Η πρότασή του αυτή ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσέκρουσε στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος επίσης δήλωσε την αντίθεσή του για τη δημιουργία hot spots στα νησιά.

Ο Βασίλης Λεβέντης επιτέθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας ότι «είχατε υπονομεύσει το Συμβούλιο με τις τοποθετήσεις και τις δηλώσεις σας πριν καν έρθετε στο Προεδρικό Μέγαρο».