X

Έφυγε από τη ζωή o Κώστας Νίτσος

Συγκίνηση για τον θάνατο του Κώστα Νίτσου που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 χρόνων.

Ant1news

Έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 ετών, ο δημοσιογράφος Κώστας Νίτσος.

Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, συνεργάστηκε και ανέδειξε πολλά από τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Ήταν ο διευθυντής της εφημερίδας της ΕΣΗΕΑ, "Αδέσμευτη Γνώμη", που κυκλοφόρησε στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975, αναγκάζοντας τότε το εκδοτικό κατεστημένο να αποδεχθεί τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Πρόσφατα έλαβε από την ΕΣΗΕΑ το μετάλλιο «Ξενοφών», που αποτελεί την ύψιστη δημοσιογραφική διάκριση.

H κηδεία του θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη της ΕΣΗΕΑ.

 

Συλληπητήρια απο τα κόμματα 

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και δημοσιογράφου Κώστα Νίτσου. Η διαδρομή του Κώστα Νίτσου στη δημοσιογραφία και τους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου υπήρξε υποδειγματική, όπως και η συμβολή του στην ίδρυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος. Άνθρωπος του πνεύματος, ο Κώστας Νίτσος διετέλεσε επίσης διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του».

Επίσης, το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη μεγάλη θλίψη του για το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου, πνευματικού ανθρώπου και αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Κώστα Νίτσου.

«Ο Κώστας Νίτσος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγωνιστών Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης,  υπήρξε ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που συνδύασε τη λογιοσύνη με τη δημοσιογραφία και έθεσε την πένα του στην υπηρεσία του λαού και των αγώνων του. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού.