X

Αντίθετος ο Πατούλης στις αυξήσεις των δημοτικών τελών

«Επιβαρύνουν άδικα και δυσανάλογα την κοινωνία, επιπλέον είναι κι αμφίβολης νομιμότητας», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ant1news


Την αντίθεση του στις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, που κάνουν δήμοι επικαλούμενοι τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Γιώργος Πατούλης .

« Η συγκεκριμένη επιλογή, πέραν του ότι επιβαρύνει άδικα και δυσανάλογα την κοινωνία, επιπλέον είναι κι αμφίβολης νομιμότητας, αφού η επιβολή ανταποδοτικών τελών αφορά την αποπληρωμή ανταποδοτικών υπηρεσιών, κι όχι την αποπληρωμή χρεών κι οφειλών» τόνισε ο κ. Πατούλης κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

Παράλληλα, εξέφρασε το σεβασμό του, στο δικαίωμα των Δημοτικών Συμβουλίων να αποφασίζουν ανεξάρτητα για τις τοπικές υποθέσεις κάθε Δήμου, σημείωσε όμως , ότι «οφείλουμε να επιδεικνύουμε ως θεσμός σε αυτές τις περιπτώσεις αυτοσυγκράτηση και να εργαζόμαστε συστηματικά , προκειμένου να ασκούμε πίεση στην κεντρική κυβέρνηση ώστε να αναλαμβάνει τις ευθύνες της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , «η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να δοθεί από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία οφείλει να αντιμετωπίσει το χρέος των Δήμων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με τους ίδιους όρους που θα αντιμετωπιστεί συνολικά το δημόσιο χρέος, σε εθνικό επίπεδο . Κι αυτό μπορεί να γίνει σχετικά ανώδυνα και χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθούν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες, αφού το χρέος των Δήμων αποτελεί μόλις το 1% του συνολικού δημόσιου χρέους της χώρας.