X

Ερντογάν: Παραιτούμαι εάν βρεθούν αποδείξεις συναλλαγής με τον ISIS

«Η Τουρκία εργάζεται να διασφαλίσει ότι δεν θα επέλθει ολοσχερής ρήξη στις σχέσεις της με την Ρωσία».

Ant1news


"Ανήθικες" χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν τις κατηγορίες που αποδίδονται στην Τουρκία για αγορά πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος. 

"Η Τουρκία δεν είναι τόσο ανέντιμη που θα αγόραζε πετρέλαιο από τρομοκράτες", τόνισε, προσθέτοντας πως αν βρεθούν αποδείξεις τέτοιας αγοραπωλησίας, θα παραιτηθεί από τον προεδρικό του αξίωμα. «Αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ας τα παρουσιάσουν αυτοί που θα τα βρουν», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, στο περιθώριο της πρώτης μέρας της διάσκεψης για το κλίμα, στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας, θα δράσει "με υπομονή και όχι συναισθηματικά" πριν απαντήσει στην επιβολή κυρώσεων από τη Ρωσία, συμπλήρωσε ο Ερντογάν. 

Όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, η Άγκυρα εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα επέλθει ολοσχερής ρήξη στις σχέσεις της με την Μόσχα, τον κυριότερο προμηθευτή της στο πεδίο της ενέργειας, απαντώντας και στην ανακοίνωση της Ρωσίας πως θα επιβάλλει απαγόρευση εισαγωγών κυρίως αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία, στο πλαίσιο των αντιποίνων για την κατάρριψη του βομβαρδιστικού Su-24.