X

Παπασπύρου (Πειραιώς): Να γίνει εθνικός στόχος η μείωση των “κόκκινων” δανείων

"Δεν μπορεί για ένα 10-15% των δανείων, επιδιώκοντας να μη γίνει κανένα λάθος, να υποθηκεύουμε το μέλλον όλων των Ελλήνων”, τόνισε ο Σπύρος Παπασπύρου.

Ant1news

Ως τον μεγαλύτερο στόχο που θα αναδείξει την επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, χαρακτήρισε την διαχείριση των κόκκινων δανείων ο κ. Σπύρος Παπασπύρου, εκτελεστικός γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως είπε, το stock των παλαιών προβληματικών δανείων έχει υποχωρήσει πολύ γρήγορα εν μέσω δύσκολων συνθηκών.

"Η μείωση των NPLs πρέπει να είναι εθνικός στόχος ώστε να δημιουργηθούν οι προοπτικές για τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την οικονομία”, είπε ο κ. Παπασπύρου. Όπως τόνισε, η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με τόσα πολλά βαρίδια για τις τράπεζες όσο και για την πελατεία τους.

Ο κ. Παπασπύρου είπε πως πρέπει να ξεπεράσουμε κάποιες αντιφάσεις και να δούμε την μεγάλη εικόνα. Όπως εξήγησε, οι τράπεζες εκτιμούν πως τα μισά προβληματικά δάνεια μπορούν να ρυθμιστούν και να εξυπηρετούνται ομαλά.

"Δεν μπορεί για ένα 10-15% των δανείων, επιδιώκοντας να μη γίνει κανένα λάθος, να υποθηκεύουμε το μέλλον όλων των Ελλήνων”, είπε ο κ. Παπασπύρου, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και η πώληση δανείων ή χαρτοφυλακίων είναι απαραίτητη, καθώς αυτή τελικώς δεν έχει σημασία σε μια κοινωνία η οποία έχει κανόνες και δεν είναι άναρχη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Άρη  Ξενόφου.