X

Το ημερολόγιο της Pirelli κάνει… στροφή στην ποιότητα (βίντεο)

Γυναίκες επιτυχημένες, γνωστές για τα επιτεύγματά τους, παίρνουν τη θέση των καλλίγραμμων ημί-γυμνών μοντέλων.

Ant1news

Κάθε χρόνο, από το 1964 και μετά, η Pirelli κυκλοφορεί ένα ημερολόγιο με όμορφα και γυμνά κορίτσια σε ξεχωριστές τοποθεσίες.

Φέτος όμως το πιο διάσημο ημερολόγιο του πλανήτη επέλεξε να αλλάξει κατεύθυνση και να εστιάσει σε πρόσωπα γυναικών που αποτελούν πρότυπα.

Η φωτογράφος Annie Leibovitz έκανε καστ και επέλεξε γυναίκες που ξεχωρίζουν στον επαγγελματικό, τον κοινωνικό, τον πολιτιστικό, τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Απαθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό από καλλιτέχνες και αθλήτριες μέχρι και μπλόγκερ. Το 13άρι της Pirelli αποτελείται από τις Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Agnes Gund, Serena Williams, Fran Lebowitz, Mellody Hobson, Ava DuVernay, Tavi Gevinson, Shirin Neshat, Υοκο Ονο, Patti Smith και την Amy Schumer.

 

 

 

 

 

"Το ημερολόγιο του 2000 ήταν μια άσκηση στο γυμνό. Ήταν ένα απλό κόνσεπτ. Για το 2016 κάναμε κάτι εντελώς διαφορετικό, που εξακολουθεί να είναι απλό. Ένα απλό σύνολο ασπρόμαυρων πορτρέτων στο στούντιο. Όταν με πλησίασε η Pirelli, μου πρότειναν να φωτογραφήσω διακεκριμένες γυναίκες. Αφού συμφωνήσαμε σε αυτό, ο στόχος ήταν πολύ απλός. Ήθελα οι φωτογραφίες να δείχνουν πως είναι αυτές οι γυναίκες χωρίς να προσποιούνται", σημείωσε η Annie Leibovitz.