X

Λαβρόφ: Δεν άκουσα τίποτα καινούργιο από τον Τσαβούσογλου

Συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Βελιγράδι.

Ant1news

«Συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν επίμονου αιτήματος του, χωρίς να ακούσουμε τίποτε καινούργιο», για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Βελιγραδι, την Πέμπτη. Πρόσθεσε πως η ρωσική πλευρά επαναδιατύπωσε την θέση της για το συμβάν. 

Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, ενώ μαίνεται ο "ψυχρός πόλεμος" ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). 

Από την πλευρά του ο Τσαβούσογλου δήλωσε –σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT– πως θα ήταν ουτοπικό να αναμένει κανείς πως όλα τα προβλήματα στις σχέσεις με την Ρωσία θα επιλύονταν με μια συνάντηση και μόνο, αλλά είναι σημαντικό να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας. 

«Υπάρχει η πρόθεση και από τις δύο πλευρές να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις. Είμαι βέβαιος ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει του συναισθήματος», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Άγκυρα μέχρι σήμερα δεν σχεδιάζει την λήψη μέτρων σε αντίποινα για τις ρωσικές εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις. 

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, εξάλλου, συναντήθηκε και με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Οι δύο πλευρές συμφωνούν, κατά τον Λαβρόφ, ότι «οι Κούρδοι σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα καθώς και στην μάχη ενάντια στο ΙΚ είναι σύμμαχοι».