X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Υποδεχόμαστε το πρώτο Σαββατοκύριακου του «γιορτινού» Δεκέμβρη με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις!!!

Ant1news

Κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και φυσικά προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους, είναι ανάμεσα στις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο ψυχαγωγικό μενού του Σαββατοκύριακου.

ΣΙΝΕΜΑ

 

«Φτωχό» το κινηματογραφικό μενού, αλλά «πλούσιο» σε θέαμα.

«Carol», «Ουζερί Τσιτσάνης», «Μιούν, ο φρουρός του φεγγαριού» οι νέες ταινίες που περιλαμβάνονται στο κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας.

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας στο Badminton

 

Το ταξίδι της ελληνικής μυθολογίας, η Αργοναυτική Εκστρατεία, γίνεται μια παράσταση στο Θέατρο Badminton: ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας είναι η νέα υπερπαραγωγή του Badminton, που μετά τον Θησέα και την Αριάδνη στο νησί των ταύρων (περισσότεροι από 110.000 θεατές και βραβείο της Ακαδημίας Θεατρικών Βραβείων) επιστρέφει, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τζίμης Πανούσης & Μουσικές Ταξιαρχίες

 

Παραστάσεις, αντικαταθλιπτικές, αντικαθεστωτικές και αντιευρωπαικές (με τη ναζιστική έννοια του όρου ) είναι αυτές που θα δούμε στο "Gagarin 205" από 4/12 έως 9/1.

Οι παραστάσεις τιτλοφορούνται "MasturNation HellAss: η τρύπα της Κολάσεως", και έχουν να κάνουν με την γενικότερη πάντα παρούσα κατάσταση.

Όλα περνάνε από την... κρισάρα του Τζίμη Πανούση: Αλέξης, Φίλης, αριστεροδεξιές δράσεις κ.λπ. Καθώς τα κομματόσκυλα συνεχίζουν το πλιάτσικο πάνω στα ερείπια της νέας Ελλάδας, οι Ταξιαρχίες τραγουδούν, προζάρουν, βιντεολογούν σατιρίζοντας τον πολιτικό ορθολογισμό, την λιμπιντοφοβία και την φασιστική ομοιομορφία απο το Disco Tsoutsouni μέχρι τον Νεοέλληνα.

ΧΟΡΟΣ

Ένα χορευτικό αριστούργημα αναβιώνει στη Στέγη

 

Τρία ιερά τέρατα της πρωτοπορίας της αμερικανικής τέχνης, ο συνθέτης John Adams, η χορογράφος Lucinda Childs και ο αρχιτέκτονας Frank Gehry, αναβιώνουν για τρία μόνο βράδια στη Στέγη ένα θρυλικό έργο που είχε σφραγίσει την πρώτη και μοναδική τους συνεργασία, το 1983. Προϊόν μιας εποχής όπου κυριαρχούσαν οι πειραματικές συνεργασίες μεταξύ ιδιοφυών δημιουργών, το Available Light αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καθενός, αλλά και την κοινή τους αισθητική στις πειραματικές προσεγγίσεις. Η παράσταση του 2015 έγινε με ανάθεση και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

The Bolshoi Ballet Live: Η κυρία με τις Καμέλιες

 

The Bolshoi Ballet Live: Η Κυρία με τις καμέλιες Χορός στο Μέγαρο. Απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα. Χορογραφία: John Neumeier. Μουσική: Frédéric Chopin. Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και Corps de Ballet των Μπολσόι. Το μπαλέτο του διάσημου χορογράφου Τζον Νοϋμάγερ είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά (υιού).

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

7ο Φεστιβάλ ελληνικού μελιού & προϊόντων μέλισσας

 

Το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα φιλοξενηθεί από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2015 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση που γίνεται στην Ελλάδα στο Μελισσοκομικό Τομέα και αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων του μελισσοκομικού κλάδου. Το φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

ΠΑΙΔΙ

Eco Kids Festival: Μια γιορτή για τον Πλανήτη! 

 

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα για το παιδί και το Περιβάλλον. Στο Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. θα βρείτε εκπαιδευτικές δράσεις και διασκεδαστικά εργαστήρια από γνωστές οικολογικές οργανώσεις, όπως WWF, Αρχέλων, Οργάνωση Γη, Δίκτυο Μεσόγειος SOS κ.ά., αλλά και μάγους, zumba, face painting και ένα πρόγραμμα με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για όλες τις ηλικίες!

Ένα Christmas Food Festival… και για παιδιά από το «Αθηνόραμα»

 

Τρεις μέρες με δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές, αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, μαγειρική και … πατατοθέατρο. Γιατί αυτό το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο για μεγάλους. Όσο εσείς θα απολαμβάνεται το ταξίδι σε παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα, θα δοκιμάζετε τα προϊόντα τους και θα παρακολουθείτε όλες τις σύγχρονες γευστικές τάσεις, οι μικροί μας φίλοι όχι μόνο δεν θα αποτελούν εμπόδιο αλλά επί πλέον θα το χαίρονται και αυτοί. Με πολλούς τρόπους! Θα μεταμορφώνουν πατάτες, καρότα και σουβλάκια σε ηθοποιούς και θα μετατρέπουν υλικά της κουζίνας σε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Θα χάνονται στη μαγεία ενός παραμυθιού και θα συμμετέχουν ενεργά στη δραματοποίησή του. Και φυσικά, σε μία γιορτή γεύσης, θα σηκώσουν τα μανίκια για ν' ανοίξουν φύλο, θα μαγειρέψουν, θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν με την πολύτιμη κρίση τους υλικά και συνταγές, παρέα με τον αγαπημένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, που είναι και ειδικός στο να εκπαιδεύει μικρούς σεφ. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα περάσουν τα παιδιά μας στο Christmas Food Festival, στην Helexpo, από Παρασκευή απόγευμα μέχρι Κυρικακή βράδυ, 4-6 Δεκεμβρίου… έφτασε!