X

“Θερμό” Γενάρη “προβλέπουν” οι αγρότες

Προαναγγέλλουν μπλόκα ανά την Ελλάδα, αντιδρώντας στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Ant1news


Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχουν στηθεί μπλόκα σε όλη την επικράτεια, όπως αποφασίστηκε, την Κυριακή, στην πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων. Στη σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων. 

«Βρήκαν παπά, δηλαδή Τσίπρα-Καμένο να μας θάψουν. Ό,τι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κάνουν το κάνουν τώρα… Να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), Βαγγέλης Μπούτας. 

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη της κοινής δράσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουν κοινά συμφέροντα. 

Μαζικούς και διαρκείς αγώνες προανήγγειλε ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, καταγγέλλοντας πως οι πολιτικές της ΕΕ και η Κοινή Αγροτική Πολιτική ξεκληρίζουν την αγροτιά. 

Οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο εκτίμησαν τόσο ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης όσο και ο Ρίζος Μαρούδας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.