X

Ο Διονύσης Αλέρτας στο Ant1 MediaLab

Την πιο «γλυκιά ανάκριση» στον γνωστό ζαχαροπλάστη έκαναν οι πρωτοετείς σπουδαστές του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1.

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Το πιο «γλυκό ποδαρικό» στις συνεντεύξεις έκαναν οι πρωτοετείς σπουδαστές δημοσιογραφίας του Ant1 MediaLab από το Διονύση Αλέρτα, τον γνωστό ζαχαροπλάστη που παρουσιάζει τις δημιουργίες του και στην ψυχαγωγική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», που παρουσιάζουν η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας.

Παρά την ανατρεπτική του εμφάνιση είναι προσγειωμένος, κοινωνικός και προσιτός, κάτι που απέδειξε ενθαρρύνοντας και βοηθώντας τους νεαρούς στην ηλικία, αυριανούς επαγγελματίες των media, να αποβάλλουν το άγχος της συνέντευξης, καθώς αυτή ήταν η πρώτη τους φορά. Οι σπουδαστές άδραξαν την ευκαιρία και μάλιστα τους «έδεσε το γλυκό», αφού  έβγαλαν και είδηση. Ο Διονύσης Αλέρτας συνδιοργανώνει το «Σαλόνι του γλυκού», που θα γίνει τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται, όπως είπε, για μια γιορτή, στην οποία θα δώσουν το παρόν μεγάλα ονόματα του χώρου από το εξωτερικό, δίνοντας διαλέξεις και κάνοντας σεμινάρια σε επαγγελματίες,  αλλά και σε αρχάριους, οι οποίοι λατρεύουν την κουζίνα και τα γλυκά, που θέλουν να φτιάχνουν για απόλαυση στο σπίτι τους.

 

Η τακτική εμφάνιση του δημιουργού των «γλυκών αμαρτιών», κάθε πρωινό Τετάρτης, στον ΑΝΤ1 κέντρισε το ενδιαφέρον των σπουδαστών. Απαντώντας στις ερωτήσεις τους, ο Διονύσης Αλέρτας είπε ότι η Φαίη και ο Γιώργος τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, σεβόμενοι τη δουλειά του, κάτι που φαίνεται όπως σημείωσε «ακόμα και από τα υλικά που υπάρχουν στην διάθεση του για να φτιάξει τα γλυκά στην εκπομπή», επισημαίνοντας ότι για εκείνον «η τηλεόραση αποτελεί ένα ουσιαστικό μέσο προώθησης της δουλειάς του».

 

Οι σπουδαστές του Ant1 MediaLab ρώτησαν για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του, με τον Διονύση Αλέρτα να τονίζει ότι ο χρόνος που του μένει ελεύθερος, πέραν της ενασχόλησης με τα ζαχαροπλαστεία του, μοιράζεται σε σεμινάρια όπου διδάσκει ζαχαροπλαστική και την απασχόληση του ως σεφ ζαχαροπλαστικής σε εστιατόριο των βορείων προαστίων, ενώ όπως είπε βρίσκει χρόνο για ταξίδια στην Γαλλία και την Ιταλία, όπου ενημερώνεται για τις νέες διεθνείς τάσεις γύρω από συνταγές και υλικά.

 

Ο Διονύσης Αλέρτας, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο Ant1 MediaLab, στο πλαίσιο του μαθήματος «Καλλιτεχνικό Ρεπορτάζ», αποκάλυψε στους μελλοντικούς δημοσιογράφους και τι σημαίνει το όνομα των ζαχαροπλαστείων του, των «Criollo».

Πρόκειται για ένα από τα τρία σπανιότερα είδη κακάο, που σε παγκόσμια ετήσια παραγωγή φτάνει τα 300 κιλά, από τα οποία  ο ίδιος κατορθώνει κι εξασφαλίζει 30 κιλά για το μαγαζί και τις συνταγές του.