X

Ένταση με τραυματίες μετανάστες στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου

Τρεις μετανάστες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Έντονη αντίδραση των Δήμαρχων νοτίων προαστίων. Για λαϊκισμό τους κατηγορεί ο Πρωθυπουργός.

Ant1news

Διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών που φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου, σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ.

Αποτέλεσμα της έντασης που επικράτησε ήταν να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα, τα οποία διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, στο κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου μπήκε και μια διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Ο χώρος, στον οποίο φιλοξενούνται οι μετανάστες, θερμαίνεται, υπάρχει φαγητό και κουβέρτες, ενώ έχει δημιουργηθεί ξεχωριστός χώρος για τις οικογένειες. Όσο για την αιτία του διαπληκτισμού, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

 

Αντιδρούν οι Δήμαρχοι νοτίων προαστίων

Την έντονη αντίδραση των Δημάρχων νοτίων προαστίων έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη δημιουργία μιας μεγάλης δομής φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Οι δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Π. Φαλήρου απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  στην οποία τονίζουν –μεταξύ άλλων- ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε “αποθήκη ψυχών’», ούτε «να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών».

Ο Πρωθυπουργός  από το βήμα της Βουλής κατά την ώρα του Πρωθυπουργού κατηγόρησε τους δημάρχους για λαϊκισμό λέγοντας αν δεν τους δεχθούν στον έναν δήμο θα πάνε σε γειτονικό και τονίζοντας ότι πρόκειται για πρόβλημα που χρειάζεται οριστική λύση.