X

Μουζάλας: Συλλήψεις και απελάσεις μεταναστών που διαπράττουν εγκλήματα

Ζημιές στο Ελληνικό. Για μετανάστες που πωλούσαν "προστασία" μιλά ο Δήμαρχος. Δεύτερη νύχτα έντασης στο Π. Φάληρο. Ανησυχία Τόσκα για συγκρούσεις στα hot spots.

Ant1news

Συλλήψεις και απελάσεις μεταναστών που διαπράττουν εγκλήματα προανήγγειλε ο Γιάννης Μουζάλας με αφορμή τα περιστατικά βίας τόσο στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου όσο και στο Ελληνικό όπου φιλοξενούνται μετανάστες.

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι   "υπάρχει μια αλλαγή των ανθρώπων δηλαδή υπάρχουν κυρίως οικονομικοί μετανάστες. Υπάρχουν προφανώς - από τα ίδια τα γεγονότα φαίνεται - ανάμεσά τους κάποιοι, οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα. Αυτό δεν πρέπει να χαρακτηρίσει την τεράστια μάζα των ταλαιπωρημένων ανθρώπων και από την άλλη πρέπει κι εμείς να μεριμνήσουμε ώστε αυτό να μη γίνει".

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό είναι προσωρινό και πρόσθεσε ότι θα φτιαχτούν καταυλισμοί στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.

Την περασμένη νύχτα σημειώθηκε νέα ένταση στο κλειστό του ταε κβο ντο με τις πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν Μαροκινό που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του ενώ προσήχθησαν περισσότερα από 80 άτομα. Ήταν η δεύτερη νύχτα που σημειώθηκε ένταση στον ίδιο χώρο.

Την νύχτα της Πέμπτης σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο, μια ομάδα Μαροκινών επιχείρησε να πουλήσει προστασία σε άλλους μετανάστες.

Όπως είπε στο Mega "βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά Ιρανός ο ένας Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο".

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες από το vimaonline.gr από τη συμπλοκή των μεταναστών προκλήθηκαν ζημιές στο γήπεδο του χόκεϊ.

 

 

 

 

 

Ανησυχία Τόσκα για συγκρούσεις στα hot spots

Στο μεταξύ, την ανησυχία ότι είναι πιθανές οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στα hot spots εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολιτη Νίκος Τόσκας.

«Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι' αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

Ο κ. Τόσκας δηλώνει θετικός στην υποστήριξη της Frontex αλλά αρνείται την επέμβασή της χώρις αδειδότηση από τις ελληνικές αρχές. Ο ίδιος αφήνει αιχμές σε βάρος "κύκλων στην Ευρώπη", οι οποίοι όπως τονίζει "κινούνται με βάση τα δικά τους κρατικά συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά".

Προσθέτει λέγοντας ότι «αυτοί οι κύκλοι προσπάθησαν πριν από μερικούς μήνες να προκαλέσουν ένα Grexit, τώρα προσπαθούν να προκαλέσουν απομόνωση των χωρών που αντιμετωπίζουν εντονότερα το προσφυγικό πρόβλημα, νομιζοντας ότι έτσι θα φτιάξουν το “κάστρο”΄ τους και τις “μίνι” περιοχές ευημερίας». 

Ο κ. Τόσκας από το Παλαιό Φάληρο μίλησε για πρόβλημα που ξεπερνάει τα όρια της χώρας μας. Πρόσθεσε πως καλείται η Ευρώπη να το αντιμετωπίσει με βάση της ανθρωπιστικές αξίες.  «Δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και η οικονομία μας» συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε από κοινού μ ε τον Γιάννη Μουζάλα στον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο είπε ότι «εμείς κάνουμε ότι μπορούμε αλλά πρέπει και οι ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί».