X

Αίνιγμα η μετεγκατάσταση των μεταναστών - Προκρίνεται το Ελληνικό

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Μουζάλα – Δημάρχων. Νέο ραντεβού το πρωί της Τρίτης. Τι ειπώθηκε για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και τον Ελαιώνα.

Ant1news

Στο κενό έπεσε η συνάντηση του Γιάννη Μουζάλα με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στους δημοτικούς άρχοντες σχετικά με το χώρο μετεγκατάστασης των μεταναστών, από το κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου, που πρέπει να εκκενωθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη για να φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα kick boxing

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιχειρεί να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό το σημείο μετεγκατάστασης των μεταναστών, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Το υπουργείο, πάντως, φαίνεται ότι προωθεί τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ οι οικογένειες των μεταναστών αναμένεται να μεταφερθούν όλες στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου ξεναγήθηκε το πρωί από τον δήμαρχο Αθηναίων η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι λεπτομέρειες πάντως θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Αλίμου, το πρωί της Τρίτης, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη στις 10:30.

«Υπήρξε μία γόνιμη συζήτηση για το προσφυγικό» τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία προσήλθαν τόσο ο Γιώργος Καμίνης, όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό που απαιτεί συζήτηση και συνεργασία, ενώ ο κ. Πατούλης τόνισε: «Θέλουμε να υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο αλλά και κοινωνίες που να λειτουργούν με ασφάλεια».