X

Κλείνουν τους υπαλλήλους τους σε φέρετρα για να μην… αυτοκτονούν! (Βίντεο)

Άκρως «μακάβριο» το τελετουργικό που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν στην Νότια Κορέα ως αντίδοτο στην κατάθλιψη.

Ant1news

Αρκετές είναι οι εταιρείες στη Νότια Κορέα που αποφάσισαν να αναλάβουν δράση ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών υπαλλήλων τους, καθώς ο αριθμός των αυτοχείρων έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις στατιστικές, η Νότιος  Κορέα διαθέτει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο, σαράντα άτομα αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους κάθε μέρα.

Ένας από τους λόγους που οδηγεί τους Νοτιοκορεάτες στα άκρα είναι το άγχος στην επαγγελματική τους ζωή.

Γι’ αυτό και αρκετές εταιρείες αποφάσισαν να λάβουν μέτρα, ακολουθώντας μια πρωτότυπη και αμφιλεγόμενη μέθοδο αντιμετώπισης της αυξημένης πίεσης των εργαζομένων που τους οδηγεί στην κατάθλιψη. Ποιά είναι αυτή; Η «κηδεία» τους!

Φυσικά, όχι η πραγματική, αλλά η αναπαράστασή της, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους που υποδύονται  τους… μακαρίτες.

 

Αρχικώς, οι εν λόγω υπάλληλοι, συγκεντρώνονται σε μία μεγάλη αίθουσα, όπου οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει να προβληθούν βίντεο με ιστορίες ανθρώπων που υποφέρουν πχ. λόγω ασθενειών, ωστόσο δεν εγκαταλείπουν τον «αγώνα για ζωή».

Στην συνέχεια οι υπάλληλοι, φορούν λευκά ρούχα, γράφουν αποχαιρετιστήρια γράμματά στους αγαπημένους τους και… μπαίνουν στα φέρετρά τους.

 

Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτής της μεθόδου, το «μακάβριο τελετουργικό» συμβάλει καθοριστικά στο να εκτιμήσουν οι εργαζόμενοι την αξία της ζωής, αλλά και να «δεθούν» συναισθηματικά μεταξύ τους, ώστε να σταματήσουν να κάνουν… αρνητικές σκέψεις, που οδηγούν πολλούς από τους συναδέλφους τους στο απονενοημένο διάβημα.