X

“Οριστικά” στο Ελληνικό οι πρόσφυγες

Τι δήλωσαν ο Γιάννης Μουζάλας και οι Δήμαρχοι μετά τη συνάντησή τους. "Προσωρινή" χαρακτήρισε την λύση αυτή ο υπουργός.

Ant1news

Στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό θα φιλοξενηθούν για ακόμη τρεις μήνες οι μετανάστες από την Ειδομένη, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο .  

Όπως είπε ο Γιάννης Μουζάλας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Δημάρχους συμφωνήθηκε η λύση αυτή, η οποία όπως είπε, είναι μια προσωρινή λύση. 

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους δημάρχους ως ένα «εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας». 

«Η προσωρινή συνέχιση της χρήσης του χώρου για ακόμη 3 μήνες θα τελεί υπό την προστασία της αστυνομίας, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και των δήμων» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε ότι θα υπάρχει αυστηρή φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα μένουν στον χώρο για τρεις μήνες.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης έκανε λόγο για αμοιβαία αποδεκτή λύση και διαβεβαίωσε τους πολίτες της περιοχής ότι θα διασφαλιστεί η ομαλότητα της ζωής στην περιοχή.

Σε Λέρο και Χίο την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

«Καλή θέληση» επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση όσο αφορά στις δεσμεύσεις της για το Προσφυγικό, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή.  Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη, σε Λέρο και Χίο, για να επιβλέψει την προετοιμασία των hotspots, ενώ στην Αθήνα αναζητείται χώρος μεταστέγασης των μεταναστών που βρίσκονται στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου, με επικρατέστερο – διαρρέων-  σενάριο τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στο Ελληνικό.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της υπογραφής για την επιδότηση ενοικίου σε 20.000 αιτούντες άσυλο και υποψηφίους για μετεγκατάσταση στην Ελλάδα, ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αναγκαστικές επιστροφές μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο, ως «νομική αναγκαιότητα».

Συνάντηση Πλακιωτάκη με τους Δημάρχους Νοτίων Προαστίων

Συνάντηση με τους Δημάρχους Γλυφάδας, Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης είχε σήμερα και ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στο Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό ζήτημα.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με δική του ευθύνη, μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε καθαρά Ελληνικό. Μη έχοντας κανένα σχέδιο για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, συνεχίζει τους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και μετατρέπει το μεταναστευτικό σε κορυφαίο πρόβλημα της χώρας».