X

Η Μαίρη Συνατσάκη στο Ant1 MediaLAb

Η παρουσιάστρια της εκπομπής  “Spata live” πέρασε από τα «χέρια» των αυριανών δημοσιογράφων που φοιτούν στο Αnt1 ΜediaLab.

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Παρά το «πολύ πρωινό» ραντεβού της με τους πρωτοετείς σπουδαστές του Ant1 MediaLab, η Μαίρη Συνατσάκη ήταν συνεπής, με πολλή όρεξη και διάθεση.

Μέσα σε 45΄απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των αυριανών επαγγελματιών των media όσο «πικάντικες» και αν ήταν, δίνοντας τους παράλληλα συμβουλές από την πείρα της στο χώρο της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου αλλά και του διαδικτύου.

«Δεν μπορεί να είναι κάποιος καλός παρουσιαστής αν δεν είναι κοντά και δίπλα στο δημοσιογράφο που του ετοιμάζει ρεπορτάζ, γι’ αυτό και να ξέρετε ότι ο ρόλος σας αύριο μεθαύριο στην προετοιμασία μιας εκπομπής είναι πολύ σημαντικός, χωρίς εσάς δεν μπορούμε να υπάρξουμε», επεσήμανε η 31 ετών παρουσιάστρια του «Spata live» του ΑΝΤ1,  απευθυνόμενη στους σπουδαστές.

 

Αναφορικά με το πώς λειτουργεί στις εκπομπές της, δήλωσε «ανοιχτή σε αλλαγές στη δομή της εκπομπής, ανάλογα με τα νούμερα τηλεθέασης», ενώ σημείωσε ότι αυτό που κάνει έναν παρουσιαστή «επιτυχημένο» είναι η οικειότητα που εκπέμπει στους τηλεθεατές, μια οικειότητα που κερδίζεται με τον καιρό κι αυτός είναι ο στόχος όλης της ομάδας του «Spata live», τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες, όπως είπε.

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε στους σπουδαστές δημοσιογραφίας του Ant1 MediaLab  για την μεγάλη της αγάπη, που είναι οι έρευνες στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι θεωρεί τον εαυτό της περισσότερο « άνθρωπο του Internet, παρά της τηλεόρασης».

Μετά από ερώτηση σπουδάστριας σχετικά με τις φιλίες στον καλλιτεχνικό χώρο διευκρίνισε ότι «δεν είναι ανέφικτο να υπάρξουν», γεγονός που αποδεικνύεται από την κουμπαριά της με τη Ράνια Θρασκιά, αλλά και την πολυετή στενή φιλική σχέση με τον συμπαρουσιαστή της, Δημήτρη Ουγγαρέζο.

 

Η Μαίρης Συνατσάκη κλήθηκε από τους σπουδαστές να μιλήσει για την τελευταία φωτογράφιση της, όπου εμφανίστηκε γυμνή σε περιοδικό, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το AIDS, αναφέροντας ότι εμπιστεύτηκε αρχικώς τον φωτογράφο και κατ΄ επέκταση το περιοδικό, πριν από την δημοσίευση, ώστε όπως είπε χαρακτηριστικά «οι γυμνές φωτογραφίες να μην «ευτελίσουν» τον σκοπό».

Συνομιλώντας με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες δημοσιογραφίας του Αnt1 ΜediaLab, στο πλαίσιο του μαθήματος «Καλλιτεχνικό Ρεπορτάζ», αναφέρθηκε και στα πρώτα της βήματα στον «τηλεοπτικό στίβο», μέσα από την συχνότητα του Mad.