X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Τα Χριστούγεννα είναι προ πυλών και ήδη «μυρίζει» αέρας γιορτινός… Η κατάλληλη ευκαιρία να αλλάξατε διάθεση και να βγείτε έξω, παρασύροντας την οικογένεια και τους φίλους σας.

Ant1news

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι προτάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο που κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς.

Επιλέξτε αυτή που θα σας δώσει την ευκαιρία να «αποδράσετε» από την καθημερινότητα.

ΣΙΝΕΜΑ

 

«Ένας άλλος κόσμος», «Ο διαιτητής», «Ο ηλίθιος», «Ο καλόσαυρος», «Με το κεφάλι ψηλά» οι νέες ταινίες που «φιλοξενούνται» στις αίθουσες φιλοδοξώντας να καλύψουν όλα τα γούστα.

Πάρτε τα ποπ κορν ανά χείρας και καλή προβολή!

ΘΕΑΤΡΟ

Μάνα θα πάω στο Hollywood της Δήμητρας Παπαδοπούλου

 

Η επίκαιρη και ολοκαίνουργια κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τίτλο "Μάνα θα πάω στο Hollywood" ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια, στις 17 Δεκεμβρίου 2015, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και Δήμητρας Παπαδοπούλου, για να μας θυμίσει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ο Έλληνας ψάχνει να εφεύρει λύσεις για να επιβιώσει και να απογειωθεί.

Μια πρωτότυπη, μουσική κωμωδία για τον "Έλληνα της κρίσης" που ψάχνει το όνειρό του ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου!

ΧΟΡΟΣ

Καρυοθραύστης

 

Χριστούγεννα με «Καρυοθραύστη» μας καλεί να κάνουμε φέτος το Μπάντμιντον, που θα φιλοξενήσει το χορευτικό συγκρότημα της Ακαδημίας των Μπαλέτων Μπολσόι από τις 19 έως τις 27 Δεκεμβρίου. Το όνειρο και η παιδική φαντασία αποθεώνονται σ’ αυτό το υπέροχο παραμύθι που έγραψε Χόφμαν, μελοποίησε ο Τσαϊκόφσκι και χορογράφησε ο Πετιπά. Τη νύχτα των Χριστουγέννων, τα παιχνίδια στο σπίτι της μικρής Κλάρας ζωντανεύουν και ο σπασμένος κούκλος-καρυοθραύστης γίνεται ένας ωραίος πρίγκιπας που την ταξιδεύει σε χιονισμένα δάση, σε μακρινές θάλασσες και στην Πόλη των Γλυκισμάτων. Ο Βασίλι Βαϊνόνεν υπογράφει τη χορογραφία της παράστασης του διάσημου ρώσικου μπαλέτου και χορεύουν οι σολίστ των Μπολσόι Ντάρια Χοχλόβα και Αρτέμι Μπελιακόβ. Η Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας είναι μια από τις παλαιότερες σχολές μπαλέτου της Ρωσίας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η «Εύθυμη χήρα»: ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα 

 

Μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς διεθνώς οπερέτες, με την υπογραφή του μετρ του είδους Φραντς Λέχαρ, ανεβαίνει αυτά τα Χριστούγεννα για οκτώ παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής (από 18/12 ). Μια συμπαραγωγή του Μεγάρου και της Λυρικής Σκηνής, επικουρούμενη από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

Το Μεσαιωνικό Κάστρο Υπάτης ανοίγει τις πύλες του στο κοινό παραμονές Χριστουγέννων

 

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο πλαίσιο του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΥΠΑΤΗΣ, Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας ανοίγουν τις πύλες του Κάστρου στο κοινό το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 11.00 π.μ. Εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας θα βρίσκονται στο χώρο έως τις 2.00 μ.μ. για να συνοδεύσουν στην περιήγησή τους ομάδες επισκεπτών και να παρουσιάσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα και τις εργασίες.

ΠΑΙΔΙ

«Χριστούγεννα στην πόλη» μήνυμα ειρήνης

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, διοργανώνει και φέτος χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά με τίτλο “Χριστούγεννα στην Πόλη - Μήνυμα ειρήνης ”.

Εργαστήρια κατασκευών και ζαχαροπλαστικής, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης και το εικαστικό εργαστήριο του Μουσείου θα δώσουν τον τόνο στην  ημέρα, ενώ ζωγραφική προσώπου, γιγάντιες σαπουνόφουσκες, παιχνίδια με ξυλοπόδαρους και ζωντανή μουσική θα στολίσουν τη γιορτή, σε όλη τη διάρκεια.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στο εμπορικό κέντρο Venus, Αγίου Ιωάννου 18-20 Αγία Παρασκευή, από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 4:30 το απόγευμα, θα δώσουμε μήνυμα ειρήνης και ελπίδας στα παιδιά του κόσμου και ένα χαμόγελο στα προσφυγόπουλα, καθώς με τη βοήθειά σας, συγκεντρώνουμε μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής, που θα διατεθούν στους φίλους μας μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης

 

Με ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, την Ακρόπολη φτιαγμένη με Lego, με χαρούμενες μελωδίες και τραγούδια, κεράσματα και άλλες εκπλήξεις, το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στις 19, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2015.

Παιδικό εργαστήριο «Ναοί και άλλα κτήρια από lego εμπνευσμένα από την Ακρόπολη»

Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το Μουσείο τις γιορτινές μέρες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια lego. Έμπνευσή τους, οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη!

Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 19 Δεκεμβρίου & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. & 1 μ.μ.