X

Στο “φως” οι μυστικοί διάλογοι Καραμανλή - Τσίπρα

«Σπάει» τη σιωπή του ο πρώην πρωθυπουργός. Πότε και γιατί μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα. Ολόκληροι οι διάλογοι. Τι απαντούν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Ant1news

Στη σκιά των αυριανών εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ έρχονται στο «φως» οι διάλογοι μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα που έχουν ανάψει «φωτιές» στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρώην πρωθυπουργός «σπάει» πλέον τη σιωπή του και μέσω συνεργατών του αποκαλύπτει ότι όντως έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Διευκρινίζει ωστόσο ότι υπήρξε μονάχα μία επαφή, στις 10 Ιουλίου, πριν ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για τις τελευταίες κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε ξημερώματα στον κ. Τσίπρα για να τον συμβουλεύσει, τονίζοντάς του ότι κάθε πρωθυπουργός έχει μια και μόνη ευκαιρία.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Καραμανλής φέρεται να δήλωσε στον Αλέξη Τσίπρα: «Καταλαβαίνω πολύ καλά τις πιέσεις που δέχεσαι από το κόμμα σου και από άλλους παράγοντες. Αλλά όταν σε κρίνει η Ιστορία για τη λάθος απόφαση, αυτά δεν θα έχουν την παραμικρή σημασία. Εσύ θα έχεις το βάρος της ευθύνης που οδήγησες τη χώρα στη χρεοκοπία».

Σύμφωνα με άλλες πηγές του Έθνους, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα κρέμεται από μια κλωστή και ότι πρέπει να έχει στο μυαλό του μόνο την Ελλάδα. Ακολούθως, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι απάντησε: «Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Είναι πάντα στο μυαλό μου οι Έλληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι. Δίνω και θα συνεχίσω να δίνω μάχες για αυτούς.  Δίνω μάχες από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την διακυβέρνηση και προσπαθώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα».

Την ίδια ώρα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό ένας πρωθυπουργός να συνομιλήσει με έναν πρώην πρωθυπουργό, ιδιαίτερα ότι το απαιτούν οι περιστάσεις.