X

Αυτή η “βόμβα” βρέθηκε σε αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση (φωτό)

Προβληματισμός από τα ευρήματα των αρχών σε Boeing 777 της Air France, με 473 επιβάτες. Τι διαπίστωσαν οι αρχές της Κένυας.

Ant1news

Προβληματισμό για τα μέτρα ασφαλείας και τον έλεγχο πριν απο την αναχώρηση πτήσεων, αλλά και τρόμο μόνο και μόνο στην ιδέα της πιθανότητας αποτροπής "στο παρά πέντε" άλλης μιας πολύνεκρης τραγωδίας, προκαλεί η ανακάλυψη ύποπτου αντικειμένου σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι, μια είδηση η οποία άργησε να βγει στο φως της δημοσιότητας, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες όλων.

Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση το βράδυ του Σαββάτου, καθώς υπήρχαν υποψίες στις Αρχές για βόμβα.

Είχε απογειωθεί απο τον Μαυρίκιο με προορισμό το Παρίσι, όμως υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στη Μομπάσα της Κένυα, καθώς εντοπίστηκε σε μια από τις τουαλέτες του ένα ύποπτο αντικείμενο.

 

Το Boeing 777 μετέφερε στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» του Παρισιού 459 επιβάτες και είχε 14 άτομα πλήρωμα.

Αρχικώς, πηγές από την γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως "μια συσκευή, η οποία "πιστεύεται" πως είναι βόμβα, βρέθηκε μέσα στις τουαλέτες", γεγονός που οδήγησε το πλήρωμα του αεροπλάνου να ζητήσει από τις αρχές της Κένυας να του επιτρέψουν αναγκαστική προσγείωση.

Οι επιβάτες ανήσυχοι κατέβηκαν και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία.

 

Μάλιστα, ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (σημ: 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

«Ειδικοί για τις βόμβες από το Πολεμικό Ναυτικό εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά», δήλωσε.

 

Αρχικώς, επισήμως οι Αρχές της Κένυας έκαναν λόγο για "βόμβα", η οποία μπήκε στο μικροσκόπιο για την αποκάλυψη ευρημάτων σχετικά με την ταυτότητα όποιου την τοποθέτησε στο αεροσκάφος, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή εκατοντάδων επιβατών, ανοίγοντας ξανά την συζήτηση για την "ασφάλεια των πτήσεων".

Με νεότερη δήλωση τους, ώρες αργότερα οι αρχές της Κένυας έκαναν λόγο για "ύποπτο αντικείμενο", απαλείφοντας την λέξη "βόμβα" απο την ανακοίνωση, ενώ όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, τελικώς δεν βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στο "πακέτο".  

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακρίνονται έξι πρόσωπα που επέβαιναν στο αεροσκάφος, ως ύποπτοι για την μεταφορά του "ύποπτου αντικειμένου" μέσα στο αεροσκάφος.