X

Μυστήριο με χιλιάδες νεκρά ψάρια σε λίμνη της Ινδονησίας

Έκπληκτοι οι ψαράδες αντίκρισαν χιλιάδες ψάρια να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια. Έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους.

Ant1news

Κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, η λίμνη Σίτρα κοντά στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, γέμισε από χιλιάδες νεκρά ψάρια.

Ειδικά συνεργεία, με τη συνδρομή και ντόπιων ψαράδων, συμμετείχαν σε μία μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό της λίμνης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες μίας τέτοιας καταστροφής, αλλά φέτος η συχνότητα και το μέγεθος ανάλογων συμβάντων έχει αυξηθεί», δήλωσε στην εφημερίδα Jakarta Globe ένας 47χρονος ψαράς της περιοχής.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως από νωρίς το πρωί είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια δεκάδες νεκρά ψάρια, αλλά όσο περνούσαν οι ώρες ο αριθμός τους αυξανόταν με ραγδαίους ρυθμούς και η δυσοσμία γινόταν ανυπόφορη.

 

 

Εξαιτίας των πρόσφατων καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, η θερμοκρασία του νερού είχε αυξηθεί σημαντικά. Ωστόσο, το γεγονός αυτό από μόνο του δε μπορεί να εξηγήσει τον αιφνίδιο θάνατο τόσων χιλιάδων ψαριών.

 

Δείγματα από διάφορα σημεία της λίμνης Σίτρα έχουν σταλεί σε εργαστήρια, προκειμένου να μετρηθούν τα επίπεδα της μόλυνσης και να ριχθεί φως στα αίτια της καταστροφής.