X

Ανακοινώνεται ο νέος Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

Ποιοι είναι οι «μνηστήρες» της θέσης του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Ant1news

Ανακοινώνεται σήμερα, εκτός απροόπτου, η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Οι τρεις υποψήφιοι που συμπεριλήφθηκαν στην τελική λίστα των υποψηφίων ήταν ο Γιώργος Πιτσιλής δικηγόρος με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα, ο Φώτης Κουρμούσης, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ο Ηλίας Ξηρουχάκης στέλεχος επίσης της ΓΓΔΕ.

Οι τρεις υποψήφιοι είχαν βρεθεί, διαδοχικά, στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, την περασμένη Παρασκευή, για τις τελικές συνεντεύξεις.

Τα βιογραφικά τους

Ο Ηλίας Ξηρουχάκης έχει διατελέσει σύμβουλος του Χάρη Θεοχάρη και της Κατερίνας Σαββαΐδου. Ήταν στενός συνεργάτης του νυν βουλευτή του Ποταμιού και θεωρείτο ο άνθρωπος των «δύσκολων αποστολών».

Και ο Φώτης Κουρμούσης ήταν στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα. Ο περιβαλλοντολόγος, που τώρα κάνει το διδακτορικό του ως Χημικός Μηχανικός ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Βριλησσίων, ο οποίος είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Πιτσιλής είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο και από το 2010 Φορολογικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθώς και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών.