X

Πανό διαμαρτυρίας στο Αίγιο για το σύμφωνο συμβίωσης (φωτό)

Συνεχίζει να αντιδρά η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Και αύριο, 12:00 με 12:30 θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες στην πόλη.

Ant1news

Κλιμακώνει την αντίδρασή του στο σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο προβλέπεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Στους δρόμους του Αιγίου, όπου λίγες ώρες νωρίτερα χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συζήτηση στην Ολομέλεια και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, αναρτήθηκαν σχετικά πανό.

Σε κεντρικά σημεία της πόλης μπορούσε κανείς να διαβάσει μηνύματα για «δολοφονία της χριστιανικής ηθικής», σε μια προσπάθεια να εκφραστεί η δυσαρέσκεια και η αντίθεση της Μητρόπολης. Μάλιστα, οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα και αύριο, όπως σημειώνει το protionline.gr

Το σύμφωνο συμβίωσης κλήθηκε, από δημοσιογράφους, να σχολιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν, έχουν έναν τρόπο ζωής. Ό, τι είναι έξω από αυτό το πράγμα είναι εκτροπή από τη ζωή» απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος.