X

Φωτογράφισαν φίδι από… “εξαφανισμένο” είδος!

Το σπάνιο είδος θαλάσσιου φιδιού έκανε μια εμφάνιση-έκπληξη στο πάρκο Nongaloo, στη Νότια Αυστραλία!

Ant1news

Ένα είδος νερόφιδου που  εδώ και πολλά χρόνια θεωρούνταν ότι είχε εξαφανιστεί, έκανε και πάλι την εμφάνιση του!

Το συγκεκριμένο νερόφιδο ανήκει στο είδος "short-nosed", και τελευταία φορά που είχε εντοπιστεί ήταν πριν από 17 χρόνια, στον ύφαλο Άσμορ, στη θάλασσα του Τιμόρ.

Εντοπίστηκε ξανά, τυχαία, πριν μερικές μέρες, στο θαλάσσιο πάρκο Ningaloo, Νότια της Αυστραλίας, από τον αξιωματικό άγριας φύσης που περιπολούσε στη βόρεια ακτή.

Ο αξιωματικός του τμήματος Πάρκων και Άγριας Φύσης, φωτογράφισε τα νερόφιδα, αναρτώντας τη φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του James Cook, είδαν τυχαία την φωτογραφία με τα νερόφιδα, και αναγνώρισαν ότι πρόκειται για ένα "χαμένο" είδος.

 

Η επανεμφάνιση του συγκεκριμένου είδους θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από την επιστημονική κοινότητα η οποία εξετάζει την συγκεκριμένη υπόθεση “σπαζοκεφαλιάζοντας” για το που μπορεί να “κρυβόταν” το νερόφιδο "short-nosed" 17 ολόκληρα χρόνια.

Όπως δήλωσε η υπουργός περιβάλλοντος της Αυστραλίας Albert Jacob, η ανακάλυψη αποτελεί κάτι το σπουδαίο καθώς ποτέ πριν δεν είχε εντοπιστεί το συγκεκριμένο είδος στον ύφαλο Ningaloo. Το συγκεκριμένο θαλάσσιο πάρκο είναι εκπληκτικής ομορφιάς, ενώ αποτελεί καταφύγιο για ένα ευρύ φάσμα ζώων, φιλοξενώντας πολλά σπάνια είδη.