X

Καταβάλλεται η τελευταία δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Ποιοι παίρνουν το επίδομα, ποιοι μένουν «απ’έξω». Πότε θα πάρουν το βοήθημα οι πολύτεκνες αγρότισσες.

Ant1news

Σήμερα καταβάλλεται η τελευταία δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 16.885 δικαιούχους.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ανέρχεται σε 4.697.469 ευρώ.

Αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας σημειώνουν ότι υπολείπεται η καταβολή του επιδόματος σε μεμονωμένες περιπτώσεις, για τις οποίες χρειάστηκε επανέλεγχος των δικαιολογητικών που είχαν υποβληθεί, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αρχικής καταβολής του βοηθήματος.  

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 13 δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.

Την επόμενη Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ το επίδομα των 1000 ευρώ, σε 839 πολύτεκνες αγρότισσες. Πρόκειται για τι ς περιπτώσεις μητέρων που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα Χορήγησης Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα απευθυνόταν σε αγρότισσες μητέρες, ασφαλισμένες στον κλάδο της κύριας ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες ή συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Επισημάνεται, από την διοίκηση του ΟΓΑ, ότι, το βοήθημα των 1000 ευρώ θα λάβουν οι 839 αγρότισσες, καθώς οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων δεν ξεπέρασαν τις 1500, που είχαν αρχικά υπολογιστεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ για περισσότερες πληροφορίες ή να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό στα τηλέφωνα 213-15.19.233, 213-15.19.310.