X

Μεσσήνη: η “Μεθυσμένη Πολιτεία” φόρεσε τα γιορτινά της (βίντεο)

Ξεχωριστές οι φετινές εκδηλώσεις για την εορταστική περίοδο που οργάνωσε ο Δήμος. Εντυπωσιακός ο φωτεινός διάκοσμος, ενώ η Πλατεία με το παγοδρόμιο και το τρενάκι, μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους.

Ant1news

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα γέμισε ο ουρανός της Μεσσήνης τη βραδιά της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, η οποία ήταν φαντασμαγορική και τα είχε όλα. Πολύ κόσμο, φώτα, στολίδια, παιδικά χαμόγελα και την Φιλαρμονική που παιάνιζε σε γιορτινούς ρυθμούς.

Οι φωνές των μικρών παιδιών που έψελναν τα κάλαντα γέμισαν αγαλλίαση τις καρδιές των παρευρισκομένων ενώ ο χριστουγεννιάτικος χορός τους διασκέδασε όλους.

Παρόντες στην γιορτή ήταν και ο Άγιος Βασίλης, αλλά και ο Μίκυ Μάους που φωτογραφήθηκαν με μικρούς και μεγάλους.

Το δέντρο είναι μέρος του χριστουγεννιάτικου χωριού, που δεσπόζει στην πλατεία της Μεσσήνης, η οποία είναι γνωστή σε πολλούς και ως "Νησί" ή και ως "Μεθυσμένη Πολιτεία", απο το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μεσσήνιου Σωτήρη Πατατζή, το οποίο μεταφέρθηκε παλαιότερα και στην τηλεόραση (σημ: το τραγούδι των τίτλων "Μεθυσμένη Πολιτεία" ερμήνευσε η Άννα Βίσση).

Οι δρόμοι, κυρίως στο κέντρο της πόλης, φωτίστηκαν απο "θάλασσες λαμπιονιών" και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για τους μικρούς φίλους του Δήμου.

Οι πανοραμικές εικόνες από τη στολισμένη πόλη εντυπωσιάζουν.

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, φωτισμένα τα εντυπωσιακά συντριβάνια που "χορεύουν", αλλά και το παγοδρόμιο - που έχει ξετρελάνει τα παιδιά - όπως και το τρενάκι, στο χριστουγεννιάτικο χωριό, μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους, που πλέον έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων.

 

 

 

 

Ο Δήμος έχει ετοιμάσει ένα γεμάτο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, για όλους, μέχρι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης της Μεσσήνης, μετά το εντυπωσιακό δέντρο και το διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία, θα συμβάλλει η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής «Καλαμάτα-Μεσσήνη-Καλαμάτα» για την περίοδο των Εορτών, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις προς και από την Μεσσήνη, των κατοίκων της Καλαμάτας.

Τα δρομολόγια θα γίνονται ανά μία ώρα, καθημερινά από τις 14:00 κι ύστερα, από την παραμονή των Χριστουγέννων ως και τις 7 Ιανουαρίου.