X

“Κλεμμένο” κρανίο δεινοσαύρου στην κατοχή του Νίκολας Κέιτζ!

Οι αρχές της Μογγολίας του ζητούν να το επιστρέψει! Είχε αγοραστεί από δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το 2007 και συνοδευόταν από πιστοποιητικό γνησιότητας!

Ant1news

Ένα κρανίο δεινοσαύρου, ηλικίας… πολλών εκατομμυρίων ετών, αναγκάστηκε να επιστρέψει στις αρχές της Μογγολίας, ο χολυγουντιανός ηθοποιός, Νίκολας Κέιτζ!

Το 2007, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, αγόρασε το εν λόγω απολίθωμα, από δημοπρασία της γκαλερί I.M. Chait στη Νέα Υόρκη. Ο Κέιτζ, είναι παθιασμένος συλλέκτης και μάλιστα δεν δίστασε για την αγορά του αυτή να καταβάλει το ποσό των 276.000 δολαρίων! 

Το κρανίο αυτό, το οποίο είχε διεκδικήσει σθεναρά και ο συνάδελφος του, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, θεωρείται ότι ανήκει στο είδος Tyrannosaurus bataar, και πιστεύεται ότι αποτελεί δεύτερο είδος Τυραννόσαυρου. 

Έπειτα από πολυετή έρευνα του Υπουργείου Ασφάλειας της Μογγολίας, αποκαλύφθηκε το 2014 ότι, το σπάνιο αυτό εύρημα, είχε κλαπεί από την Μογγολία και είχε εισαχθεί με παράνομο τρόπο στις ΗΠΑ. 

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Πριτ Μπχαράρα, γνωστοποίησε ότι το κρανίο εισήλθε στο αμερικανικό έδαφος το 2006. Αρχικά εντοπίστηκε στη Φλόριντα, συνοδευμένο από τελωνειακά έγγραφα των αρχών της Ιαπωνίας που έκαναν λόγο για «κομμάτια από ορυκτούς λίθους». 

Η εκπρόσωπος του ηθοποιού, Άλεξ Σακ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, επεσήμανε ότι ο Νίκολας Κέιτζ συνεργάστηκε πλήρως με τις αμερικανικές αρχές, επιστρέφοντας στην κυβέρνηση της Μογγολίας, το προϊστορικό απολίθωμα. 

Για καλή του τύχη, οι αρχές της Μογγολίας δεν απήγγειλαν κατηγορίες στον δημοφιλή ηθοποιό αλλά ούτε και στην γκαλερί που δημοπράτησε το εν λόγω απολίθωμα, παρόλο που είχε δώσει ακόμα και… πιστοποιητικό γνησιότητας κατά την αγορά του!