X

Δώρα στα προσφυγόπουλα του Ελαιώνα μοίρασαν οι μπασκετμπολίστες

Τα μέλη του ΠΣΑΚ μοίρασαν αθλητικά παπούτσια και μπάλες του μπάσκετ κι έπαιξαν μπάσκετ με τους μικρούς πρόσφυγες.

Ant1news

Μπασκετμπολίστες-μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, βρέθηκαν στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους χαρίζοντάς τους μερικές στιγμές χαράς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η δομή φιλοξενίας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αίτημα» και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. Στα μικρά προσφυγόπουλα μοιράστηκαν 100 μπάλες μπάσκετ και 100 αθλητικά παπούτσια.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση «μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου».

«Μυστικά» του αθλήματός τους έμαθαν στα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά του Ελαιώνα τρεις μπασκετμπολίστες, ο Γιάννης Καλαμπόκης, πρόεδρος του ΠΣΑΚ και αθλητής της ΑΕΚ, και οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, αθλητές της ΚΑΕ Κηφισιάς.

«Ο ΠΣΑΚ εδώ και πολλά χρόνια δείχνει μεγάλη κοινωνική ευαισθητοποίηση και δεν θα μπορούσε να λείψει σήμερα», παρατήρησε ο Γιάννης Καλαμπόκης, και προσέθεσε: «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι αυτό της αλληλεγγύης, της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».