X

“Λευκή” Πρωτοχρονιά – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

Σε κλοιό κακοκαιρίας όλη η χώρα. Χιόνια ακόμα και στις πόλεις. Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το 0. Δείτε φωτογραφίες από όλη τη χώρα.

Ant1news

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων Αττικής και της Περιφέρειας, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Οι χιονοπτώσεις που είχαν προβλεφθεί εμφανίστηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται όλα τα οχήματα,  στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην περιοχή Αγίας Τριάδας Αφιδνών. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες εξακολουθούν να χρειάζονται και στην λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και επάνω.

Η Πολιτική Προστασία έχει από χθες ενημερώσει τους πολίτες, ενώ έχουν ανοίξει δημοτικοί  θερμαινόμενοι χώροι, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια, για τους άστεγους.

Προβλήματα από τους ανέμους έχουν παρουσιαστεί και στο Ρίο – Αντίρριο, όπου διεκόπη η διέλευση από το πορθμείο.

Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Πάχη Μεγάρων- Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα- Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή- Λιμένα Θάσου.

Xιόνια σε Ωραιόκαστρο και Φίλυρο

 

Άσπρισαν Καβάλα και Κομητηνή

 

 

 

Χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου

Ανοικτό είναι όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Μικροπροβλήματα υπάρχουν στο δευτερεύον ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται:

 Στην Αρκαδία, στον δρόμο. Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - 'Αστρους από το 17ο χλμ. έως το 19ο χλμ. . Στην επαρχιακή οδό Τρίπολη - Καστρι - 'Αγιο Πέτρο, στο δρόμο από 'Αστρος προς 'Αγιο Πέτρο από το 24ο χλμ ως το 31ο χλμ., Στον επαρχιακό δρόμο από 'Αστρος προς Καστάνιτσα από το 31ο έως το 33ο χλμ, στο δρόμο Λεωνίδιο - Κοσμάς - Γεράκι Λακωνίας από το 15ο έως το 40ο χλμ. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στον δρόμο Στεμνίτσα - Αλωνίσταινα και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα και του Μαινάλου.

 

 

Στην Κορινθία, αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού και στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας από το 10ο έως το 25ο χλμ. Επίσης, στο δρόμο Ξυλόκαστρο - Τρίκαλα από το 20ο χλμ ως τα Τρίκαλα και στο δρόμο από Τρίκαλα - Καρυά από το 1ο χλμ έως τη διασταύρωση για Σαραντάπηχο.

 

 

 

Στην Αργολίδα και τη Λακωνία, δεν υπάρχουν προβλήματα, εκτός από την εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας, μέσω Ταϋγέτου, που απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

 

 

 

 

 

 

Άσπρη η Κρήτη - Προβλήματα στους δρόμους

 

Σε αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την υποδοχή του νέου έτους προχώρησε ο δήμος Χανίων. Όπως ανακοινώθηκε, η εκδήλωση που θα ξεκινούσε στις 10:00, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, αναβλήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Εν τω μεταξύ, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοίνωσε ότι λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές των Χανίων, η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

 

 

Χειριστές και μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας, αλλά και ιδιωτών, βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο. Συγκεκριμένα στους δρόμους Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας, Βρυσσών-Χώρας Σφακίων, Φουρνέ-Λάκκων-Ομαλού, Αλικιανού-Πρασέ-Ροδοβανίου αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων υπάρξει ανάγκη, σε συνεργασία με τους οικείους δήμους.

 Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνιστά στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες, όπως και κατά τη διάρκεια έξαρσης των φαινομένων, ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες εκχιονισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα εγκλωβισμών. Όσοι ταξιδέψουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και πριν το ταξίδι τους να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την EΛΑΣ.

 

 

«Στα λευκά» ξημέρωσε η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στου ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας. Σε «λευκό κλοιό» η Καλαμάτα με τα χιόνια να έχουν φτάσει μέχρι το χωρίο Άνω Βέργα, στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Πόλυ είναι το χιόνι και στην Πυλία και την Τριφυλία.

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Αθηναίων 16 πολίτες διανυκτέρευσαν χθες, πρώτη ημέρα λήψης των εκτάκτων μέτρων του δήμου Αθηναίων για το δριμύ ψύχος, στον θερμαινόμενο χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στον Κολωνό, ενώ άλλοι 2 συμπολίτες μας κατέφυγαν στον Υπνωτήριο Αστέγων που λειτουργεί ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές oοργανώσεις, στην οδό Αλικαρνασσού.

Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και των συνεργαζόμενων φορέων συνεχίζουν τις επιτόπιες παρεμβάσεις βοήθειας και ενημέρωσης προς τους άστεγους σε δεκάδες σημεία της πόλης.

Πού θα χτυπήσει η σφοδρή κακοκαιρία

ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ:

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:

ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:

ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ:

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ