X

Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο (Βίντεο)

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία υποδέχθηκαν ήδη το 2016. Τη σκυτάλη για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς έχει πάρει η Ασία. Πυρετώδεις οι προετοιμασίες σε Ευρώπη και Αμερική.

Ant1news

Τη φήμη του πλέον εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων για την Πρωτοχρονιά επιβεβαίωσε το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που υποδέχθηκε ήδη το 2016.

Η περίφημη Γέφυρα και η Όπερα φωτίστηκαν από τα πολύχρωμα βεγγαλικά, τα οποία άφησαν άφωνους τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και τους τουρίστες που γιόρτασαν την έλευση της νέας χρονιάς.

Πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ στοίχισε φέτος το πρωτοχρονιάτικο υπερθέαμα στο Σίδνεϊ, που ταξίδεψε μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Νωρίτερα, στη Νέα Ζηλανδία ο επιβλητικός ουρανοξύστης στο Ουέλινγκτον φωτίστηκε επί 5 λεπτά από χιλιάδες πυροτεχνήματα, σηματοδοτώντας την αλλαγή της χρονιάς.

Χιλιάδες λευκά μπαλόνια υψώθηκαν στον ουρανό του Τόκιο, καθώς οι κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας αποχαιρέτησαν το 2015 και υποδέχθηκαν το νέο έτος.

 

Στη Σαγκάη της Κίνας, οι Αρχές ακύρωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά. Ο λόγος δεν ήταν κάποια τρομοκρατική απειλή, αλλά για να μην επαναληφθεί το ποδοπάτημα που σημειώθηκε πέρυσι λόγω του συνωστισμού.

 

“Εκτοξεύθηκε” από τα πυροτεχνήματα ο εμβληματικός ουρανοξύστης Taipei 101 στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Το παραδοσιακό σόου πυροτεχνημάτων για την έλευση του νέου έτους και οι πρωτοχρονιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες ματαιώθηκαν εξαιτίας της απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγιέρ, ανακοίνωσε την απόφαση, η οποία ελήφθη κατόπιν σύσκεψης που είχε με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και την ηγεσία της βελγικής Αστυνομίας.

 

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία απόψε, κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Νταές», όπως είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη όπου 6.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί επί ποδός πολέμου εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς στην Τάιμς Σκουέαρ.