X

Στον Ελαιώνα και το Ελληνικό η Βανέσα Ρεντγκρέιβ (βίντεο)

Επίσκεψη στα Κέντρα Φιλοξενίας έκανε σήμερα η μεγάλη ηθοποιός. Συνομιλίες και στιγμιότυπα με τους φιλοξενούμενους.

Ant1news

Συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Δήμαρχο Αθηναίων και την ηθοποιό Μιμή Ντενίση, επισκέφτηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα η μεγάλη ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

«Η Ελλάδα δίνει το πιο σημαντικό μάθημα, το μάθημα της ανθρωπιάς»  δήλωσε η ηθοποιός και ακτιβίστρια, την οποία ακολούθησαν δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε αυτήν της την επίσκεψη.

Η ηθοποιός, γνωστή και για το ακτιβιστικό της έργο, συνομίλησε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στον Ελαιώνα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μικρά παιδιά.

«Οι Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πως να είναι ανθρώπινος» είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αφού προηγουμένως είχε επισκεφτεί τα κοντέινερ όπου φιλοξενούνται οι άνθρωποι στον Ελαιώνα, ζητώντας τους να της πουν τις προσωπικές τους ιστορίες, τους λόγους που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τώρα.

 

«Η Ελλάδα, παρά τα προβλήματά της, δίνει το πιο σημαντικό μάθημα, το μάθημα της ανθρωπιάς» είπε, ζητώντας κι από άλλα κράτη, όπως την χώρα της, τη Βρετανία, να βοηθήσουν στο Προσφυγικό. «Ήμουν κι εγώ πρόσφυγας» σημείωσε και αναφέρθηκε στη βοήθεια που ποτέ δεν έλαβαν οι Εβραίοι από την Βρετανία.

 

Η ηθοποιός ευχαρίστησε τον Γιάννη Μουζάλα για όσα έχει κάνει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες, «ευχαριστώ,  ευχαριστώ, ευχαριστώ» είπε, πιάνοντας το χέρι του Υπουργού και ευχαρίστησε στη συνέχεια τους εργαζόμενους των ανθρωπιστικών οργανώσεων που βοηθούν τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα και το Ελληνικό.

 

 

 

Όταν μάλιστα ένας δημοσιογράφος επεσήμανε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που φιλοξενούνται στον Ελαιώνα είναι μετανάστες κι όχι πρόσφυγες, εκείνη του απάντησε:

 

«Δεν ξέρω ποιος σας έδωσε αυτές τις πληροφορίες αλλά είναι πολύ λάθος! Είναι άνθρωποι που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους! Σας λέω, οι Έλληνες έδωσαν στον κόσμο κάτι ανεκτίμητο. Και ελπίζω όλοι οι Έλληνες να καταλαβαίνουν πόσο τους θαυμάζουμε. Πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να γίνει. Και η Ελλάδα μας δείχνει τι πρέπει να γίνει».

 

Η Βανέσα Ρέντγκρέιβ είχε προηγουμένως επισκεφτεί τον χώρο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες στο Ελληνικό.

 

 

Να σημειωθεί ότι, οι δημοσιογράφοι που είχαν συγκεντρωθεί στα δύο σημεία επίσκεψης της ηθοποιού ήταν τόσοι πολλοί, που ο Γιάννης Μουζάλας αναγκάστηκε να διώξει κάποιους από αυτούς.