X

Στη Δεξαμενή για τα Θεοφάνεια Παυλόπουλος και Τσίπρας

Παυλόπουλος: "Το φως του Χριστιανισμού να διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας". Ηχηρές απουσίες από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά.

Ant1news

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη τελέστηκε στη Δεξαμενή Αθηνών ο αγιασμός των υδάτων.

Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησε πλήθος πιστών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά.

Τον σταυρό στα νερά της Δεξαμενής μετά τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, έριξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Την ευχή το φως της χριστιανοσύνης, το φως της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς να διαλύσει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ξεχωριστή αναφορά στη χώρα μας για την οποία ευχήθηκε το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά.

 

Στα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Δεξαμενή Αθηνών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης. Το παρών έδωσαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

 

Στην Αθήνα, στη λειτουργία για τα Θεοφάνεια παρέστη νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την δοξολογία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι των κομμάτων ανάμεσα στους οποίους οι βουλευτές της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, Β. Κικίλιας, Θ. Φορτσάκης, οι κ.κ. Καρράς και Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων και ο κ. Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι. «Πολλές αντοχές» ευχήθηκε στο δήμαρχο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

«Εύχομαι να φωτίσουμε την καθημερινότητα μας με αισιοδοξία, ελπίδα και σιγουριά για το αύριο του τόπου και των παιδιών μας» δήλωσε η εορτάζουσα Φώφη Γεννηματά, μετά το τέλος της τελετής Αγιασμού των υδάτων, στην Δεξαμενή και συμπλήρωσε «να αναβαπτίσουμε τη σχέση της πολιτικής με τον πολίτη. Λιγότερα μεγάλα λόγια για να πετύχουμε περισσότερα».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στη λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

 

 

 

 

Ο Πειραιάς πάντως δεν αποτέλεσε το επίκεντρο των εκδηλώσεων, τουλάχιστον για την πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία. Η τελετή αγιασμού των υδάτων έγινε παρουσία του δημάρχου Πέτρου Μώραλη, και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

 

Στον Αγιασμό των υδάτων στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου παρέστη ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μετά την τελετή του Αγιασμού σε δήλωση του χαρακτήρισε μεγάλη ημέρα τη σημερινή για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και πρόσθεσε: «Εύχομαι το 'Αγιο Πνεύμα να φωτίζει τη στράτα όλων μας και να σφυρηλατεί την ενότητα για το έθνος για να μπορέσομε να αντιμετωπίσομε τις προκλήσεις των καιρών. Και πάλι εύχομαι χρόνια πολλά δε όλους»

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ την ερχόμενη Κυριακή σημείωσε «Όλα καλά θα πάνε».

Στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν πολλοί Αγιοινικολιώτες μια και η ημέρα ήταν ηλιόλουστη ενώ κατά την ρήψη του σταυρού στη θάλασσα βούτηξαν περίπου 25 κολυμβητές και ένας 29 χρόνος ήταν ο πρώτος τυχερός που «έπιασε» τον σταυρό.