X

“Κίτρινος πυρετός” και πάλι στις διεθνείς χρηματαγορές

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα έκλεισε το κινεζικό χρηματιστήριο, λόγω μεγάλης πτώσης. Με πτώση “άνοιξε” και η Ιαπωνία. Αγωνία για την αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ant1news

Μόλις 30 λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Κίνας, καθώς λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών των μετοχών, ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος μηχανισμός διακοπής της συνεδρίασης.

Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε αρχικά μετά από 13 λεπτά συνεδρίασης ο δείκτης CSI300 υποχώρησε κατά 5%. Όταν ξανάρχισε η συνεδρίαση οι μετοχές συνέχισαν την πτωτική τους πορεία για να διακοπεί εκ νέου η συνεδρίαση, για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα.

Στο σημείο της διακοπής η πτώση του δείκτη CSI300 ήταν 7,2%, του δείκτη SSE 7,3% και του δείκτη Shenzhen 8,3%.

Αποτέλεσμα της εικόνας του κινεζικού χρηματιστήριου ήταν ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2013 υποχωρώντας κατά 3%.

Με πτώση άνοιξε και το χρηματιστήριο στο Τόκιο, επηρεασμένο από την πτώση των ξένων αγορών, τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, την άνοδο του γιεν και ανησυχητικές γεωστρατηγικές συνθήκες οι οποίες τονίστηκαν χθες από την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. 

Το πρώτο λεπτό των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei κατέγραφε πτώση 51,55, φθάνοντας στις 18.139,77 μονάδες.