X

Θρίλερ με την 29χρονη τζιχαντίστρια που συνελήφθη στον Έβρο

“Θέλω να ενταχθώ στο Ισλαμικό Κράτος και να γεννήσω παιδιά που θα γίνουν μαχητές” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Ant1news

«Θέλω να πάω να ενταχθώ στο Ισλαμικό Κράτος. Εκεί θα βρω ασφάλεια και ειρήνη» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς  η 28χρονη γυναίκα, Ελβετή υπήκοος και σύζυγος Αιγύπτιου επιχειρηματία που συνελήφθη στο συνοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου για αρπαγή τους ανήλικου παιδιού της.

Η γυναίκα πήρε τον τετράχρονο γιό της και εξαφανίστηκε από το σπίτι της, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την έρευνα, ταξίδεψε με δουλεμπορικό από το Κάιρο στην Κρήτη. Με το πλοίο της γραμμής έφτασε στον Πειραιά και από εκεί, με λεωφορείο, στην Αλεξανδρούπολη.

Την αρπαγή του παιδιού δήλωσε στις αιγυπτιακές αρχές ο σύζυγός της και μόλις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε φύγει από τη χώρα σήμανε συναγερμός στην Ιντερπόλ και εστάλη κατεπείγον σήμα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει το Έθνος, καθώς ο σύζυγός της δήλωσε στις αρχές τις προθέσεις της γυναίκας να ενταχθεί στον ISIS.

Οπως είπε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, από το 2013 η 29χρονη είχε εξελιχθεί σε φανατική μουσουλμάνα και υποστήριζε τις πράξεις βίας των ισλαμιστών ενώ τον περασμένο Αυγουστο ο ίδιος πληροφορήθηκε από φίλους ότι η σύζυγός του ήθελε να διαφύγει από την Αίγυπτο για να ενταχθεί ως δυναμική μαχήτρια του ISIS. Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά του, η γυναίκα πούλησε πολύτιμα αντικείμενα, ώστε να εξασφαλίσει χρήματα για τη μεταφορά της ίδιας και του παιδιού τους στη Ράκα, μέσω Τουρκίας.

Τα σχέδιά της σταμάτησαν στις 2 Ιανουαρίου στους Κήπους του Έβρου όταν επιχείρησε να διασχίσει τα σύνορα και να περάσει στην Τουρκία με τον γιο της. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο μικρός δεν είχε διαβατήριο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις βάσεις δεδομένων διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί η αρπαγή του από το Κάιρο.

Η 29χρονη συνελήφθη και ειδοποιήθηκε ο σύζυγός της, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του τετράχρονου στον πατέρα ο οποίος το πήρε και έφυγε στην Αίγυπτο, ενώ η 29χρονη αφέθηκε ελεύθερη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. 

Όπως είπε η ίδια στους αστυνομικούς με απαράμιλλη ψυχραιμία «θέλω να πάω να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS. Να γεννήσω παιδιά στη Συρία για να γίνουν μαχητές».Προς το παρόν παραμένει "καθηλωμένη" στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.