X

Ρέφερ: Φτιάξτε ένα δίκαιο και αναλογικό ασφαλιστικό σύστημα

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν επιβεβλημένη λόγω του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ant1news

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στους θεσμούς, Ράσμους Ρέφερ, σχολιάζοντας τις ζυμώσεις για το Ασφαλιστικό, στέλνει το δικό του μήνυμα λέγοντας, «φτιάξτε ένα δίκαιο και αναλογικό ασφαλιστικό σύστημα».

Ο κ. Ρέφερ προειδοποιεί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να μην υλοποιήσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και τα οποία υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε ότι κατέστη αναγκαία, λόγω του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015 και αναδεικνύει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων», υποστηρίζοντας ότι πολλά από αυτά θα χρειαστεί να πωληθούν.

Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» μίλησε και για το ελληνικό χρέος και περιέγραψε ένα μοντέλο με μικρότερα επιτόκια, μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και αξιοποίηση των κερδών του ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα.