X

Σταθάκης: Δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία από το Ασφαλιστικό

Θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το Ασφαλιστικό δηλώνει ο υπουργός. Αισιόδοξος και για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ant1news

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό θα περάσουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Υπεραμυνόμενος του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση προσέγγισε το θέμα είπε ότι επιλέγει αντί να ασχοληθούμε, «αποκλειστικά και μόνο με το δημοσιονομικό θέμα» να γίνει μια βαθιά τομή στο σύστημα με μεσοπρόθεσμη προοπτική.

«Αντί να συζητήσουμε το ασφαλιστικό υπό το βάρος της δέσμευσης που υπάρχει στο πρόγραμμα να περιοριστούν κατά 1,8 δισ. το 2017 και το 2018, το αντιμετωπίζουμε με δύο διαφορετικούς τρόπους. Πρώτον να μην υπάρξουν περικοπές και να υπάρξει και αύξηση των εισροών στο σύστημα και δεύτερον να κάνουμε μια βαθύτερη, μονιμότερη και πιο διαρκή μεταρρύθμιση. Αυτές τις επιλογές έκανε η κυβέρνηση κατά τη γνώμη μου σωστά. Δίνει βιωσιμότητα μεσοπρόθεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στο MEGA.

Τέλος σε ότι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές τόνισε ότι, «η κυβέρνηση έχει συμπαγή θέση» και «έχει δείξει ότι μπορεί να κλείνει τους κύκλους με αξιόπιστο τρόπο».