X

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλλε σε εκλογικό κέντρο, άρπαξε την κάλπη και κατέστρεψε εκλογικό υλικό. Ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα.

Ant1news

Μια ομάδα περίπου 10 αντιεξουσιαστών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κράνη, επιτέθηκαν το εισέβαλλαν στο εκλογικό κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και προκάλεσαν επεισόδια.

Αφού άρπαξαν την κάλπη κατέστρεψαν εκλογικό υλικό και πέταξαν κόκκινες μπογιές, αλλά και φέιγ βολάν με συνθήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εμποδίζοντας τους φίλους της ΝΔ να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Παρά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, η τάξη αποκατάσταθηκε λίγο αργότερα και η ψηφοφορία που διακόπηκε προσωρινά, συνεχίζεται και πάλι κανονικά.

 

Ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα

Λίγη ώρα μετά από την επίθεση, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με ανάρτηση στο Indymedia. Σε αυτή χαρακτηρίζει ως εκλογική παρωδία την εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ σημειώνοντας ότι:

«Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα, η εσωκομματική εκλογική μάχη που “λυσσομανάει” στο εσωτερικό της ΝΔ με τους δυο εναπομείναντες μονομάχους να αποτελούν κωμικές φιγούρες. Η “σκληρή” προεκλογική μάχη, αν δεν “κάλυπτε” επικοινωνιακά, θέματα όπως η καρατόμηση του ασφαλιστικού και η τραγωδία των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που χάνονται στα νερά του Αιγαίου, θα μπορούσε να βγάλει ακόμη και γέλιο...», ενώ η μακροσκελής ανακοίνωση καταλήγει στο σύνθημα «Ο Τεμπονέρας ζει».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται ότι:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που διεξήχθη σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.»