X

Αισιοδοξία Τσακαλώτου για ταχεία αξιολόγηση

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πολύ σύντομα και θα αρχίσει μετά η συζήτηση για το χρέος".

Ant1news

Είμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πολύ σύντομα και θα αρχίσει μετά η συζήτηση για το χρέος" πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος. 

"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης", σημείωσε και συμπλήρωσε  ότι "πρέπει να κατανοήσουμε την κοινωνική κατάσταση που είναι πολύ δύσκολη" και πως  "υπάρχουν δημοσιονομικά  προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε". 

Επισήμανε ότι με τον κ. Σαπέν συζήτησαν και άλλα θέματα όπως την προσφυγική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία και στα δημοσιονομικά της Ελλάδας. 

"Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες" δήλωσε, πάντως, ο κ. Τσακαλώτος. Η Ευρώπη "μας εμπνέει γιατί πρόκειται για μία Ευρώπη αλληλεγγύης με ορισμένους κανόνες", επισήμανε, "πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι,  Πρέπει να βελτιώσουμε την συνεργασία στην Ευρώπη" είπε ο Υπουργός Οικονομικών.  

Παράλληλα εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον Μισέλ Σαπέν αναφερόμενος στην βοήθεια που προσέφερε όλο το προηγούμενο διάστημα. Και εκτίμησε ότι "οι δυσκολίες το 2016 θα είναι λιγότερες". 

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, από την πλευρά του, αναφέρθηκε γενικά στη διάρκεια της αξιολόγησης λέγοντας ότι "έχουμε δυσκολίες αλλά πάντοτε εμείς μπορούμε να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Η Ελλάδα συζητά με τους θεσμούς, γι’ αυτό και κάνει την περιοδεία ο κ. Τσακαλώτος. Συζητά για πολιτικά ζητήματα και για την υλοποίηση του σχεδίου που αποφασίστηκε τον Ιούλιο".  

"Υπάρχει και συζήτηση με το ΔΝΤ, καθώς θέλουμε να δούμε πως μπορεί να συνεισφέρει", κατέληξε ο Μισέλ Σαπέν.