X

Λιου: Σημαντικός ο ρόλος του ΔΝΤ στις μεταρρυθμίσεις

Μηνύματα αλλά και έπαινοι από τον Τζακ Λιου για την Ελλάδα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ant1news


Αμερικανική παρέμβαση λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος στήριξης. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, επικοινώνησε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον, έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συνεχάρη την Αθήνα για τις έως τώρα μεταρρυθμίσεις και την κάλεσε να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ταυτόχρονα, όμως, τόνισε και τον «σημαντικό ρόλο» στις μεταρρυθμίσεις του ΔΝΤ, το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να «αποβληθεί» την τρόικα των δανειστών.

Ζήτησε από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τη δέσμευση και να βάλουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο μονοπάτι, εφόσον η Αθήνα πράξει τα συμφωνηθέντα .

Η ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών:

«Ο Υπουργός Οικονομικών Jack Lew συνεχάρη των Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει μέχρι τώρα η Ελλάδα.

Ο κ. Lew επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς της εταίρους.

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να τηρήσει την δέσμευση της να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο μονοπάτι μέσω μιας ελάφρυνσης, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της και ότι θα ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Παράλληλα σημείωσε τον σημαντικό ρόλο του ΔΝΤ στην μεταρρυθμιστική διαδικασία.»