X

Μεγάλη διαδήλωση των επιστημόνων κατά του Ασφαλιστικού (φωτο)

Χιλιάδες επιστήμονες και δικηγόροι διαδήλωσαν κατά του Ασφαλιστικού στο κέντρο της Αθήνας. Πότε θα κλιμακωθούν οι πορείες.

Ant1news

Χιλιάδες διαδηλωτές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια της πορείας διαμαρτυρίας των δικηγόρων και επιστημόνων για το Ασφαλιστικό.

Η πορεία πέρασε που ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πέρασε από το υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

Η Ακαδημίας, η Σταδίου και η Βασιλίσσης Σοφίας είναι κλειστές.

Οι σύλλογοι των επιστημόνων ζητούν την απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις.

 

 

Την Παρασκευή οι σύλλογοι θα έχουν νέα συνάντηση στις 11 το πρωί, στα γραφεία του ΤΕΕ, όπου θα επανεξεταστεί η στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Την Παρασκευή, σε νέα συνάντησή τους, στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ, οι επιστημονικοί φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

 

Στο μεταξύ, για το Σάββατο, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και δημοσιογράφοι αποφάσισαν διαδηλώσεις στην Ομόνοια, στις 12 , με αίτημα της απόσυρσης της πρότασης του υπουργείου Εργασίας.

Οι κινητοποιήσεις πρόκειται να κλιμακωθούν με την κατάθεση του νομοσχεδίου.