X

Αλλάζει ο καιρός - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός. Βροχές και χιόνια σε πολλές περιοχές. Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Ant1news

Η ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών δίνει τη θέση της σε βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυρούς ανέμους.

Από το απόγευμα θα αρχίζουν βροχές και καταιγίδες που τη νύχτα σε ορισμένες περιοχές θα είναι ισχυρές. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο, όπου τα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές θα είναι έντονα. Χιόνια αναμένονται αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά, Την Παρασκευή στα δυτικά αναμένονται τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τη νύχτα ισχυρές.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί που θα φθάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στα ανατολικά Ηπειρωτικά και το βράδυ καις τις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.