X

Βερναρδάκης: Χρειάζονται προσλήψεις για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Δημόσιο

Τι λέει για το θέμα του Νομισματοκοπείου, τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων  και τα στοιχεία Μάνου.

Ant1news

Για τους διορισμούς στο Δημόσιο και τα στοιχεία του Στ. Μάνου μίλησε σε συνέντευξη του ο Χ. Βερναρδάκης τονίζοντας ότι χρειάζονται να γίνουν κι άλλες προσλήψεις.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των παρουσιών των πολιτικών οικογενειών και διορισμών στο δημόσιο ενώ τέλος σχολίασε και το θέμα του Νομισματοκοπείου σημειώνοντας ότι «είναι λίγο υπερβολές αυτά τα πράγματα.

Για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων και τα στοιχεία του Στ. Μάνου

Την ανάγκη προσλήψεων ώστε να λειτουργήσει στο Δημόσιο εξέφρασε ο Χ. Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM. «Τι αθρόες προσλήψεις, εδώ έχουμε ανάγκη από προσλήψεις, αφήστε το αθρόες ή το μη αθρόες. Έχουμε ανάγκη από προσλήψεις για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το δημόσιο. Έχουμε ανάγκη από μηχανισμούς και δομές, οι οποίες είναι σε δραματική κατάσταση - κυριολεκτικά - έτσι; Και μιλάμε τώρα περί αθρόων προσλήψεων, επειδή κάποιος, ας πούμε, ανακάλυψε σε μετακλητό σύμβουλο, όχι σε δημόσιο υπάλληλο, σε μία θέση που είναι προσωρινή και φεύγει με τον Υπουργό, έχει κάποια συγγένεια με κάποιον»

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε οι προσλήψεις δεν είναι αθρόες ενώ δημιουργείται μία αρνητική εντύπωση ως προς το ζήτημα αυτό.

«Δεν ξέρω τι στοιχεία έχει ο κ. Μάνος και τί επικαλείται, δεν ξέρω από πού προκύπτουν αυτά. Όχι δεν ισχύουν. Αυτό που έτσι κι αλλιώς ισχύει νομοθετικά, καταρχήν να σας πω ότι τα πολιτικά γραφεία των Υπουργών δεν είναι κομμάτι της δημόσιας διοίκησης, θέλω να το διευκρινίσω αυτό - είναι κάτι το διαφορετικό. Οι μετακλητοί λοιπόν από το Φεβρουάριο του ’15 μειώθηκαν κατά οργανικές θέσεις προϋπολογισμού, κατά περίπου 60%. Αυτός ο αριθμός (του κ. Μάνου) ήταν παλιά. Είναι αυτές οι οποίες προβλέπονταν παλαιότερα. Σήμερα αυτές οι θέσεις έχουν μειωθεί κατά 60%», ανέφερε.

Για τις παρουσίες των πολιτικών οικογενειών και διορισμών στο δημόσιο

Φανερά εκνευρισμένος για το ζήτημα των παρουσιών των πολιτικών οικογενειών και των διορισμών στο Δημόσιο δήλωσε «όταν λέτε δηλαδή τέσσερα ζευγάρια, ποια εννοείτε; Μην μου πείτε ότι εννοείτε την κ. Χριστοδουλοπούλου – και τον κ.Δρίτσα, είναι ένα. Μα με συγχωρείτε τώρα και αυτό θέλετε να το σχολιάσω πολιτικά - για όνομα του θεού! Δηλαδή, να το σχολιάσω, δικαίως είναι, διότι είναι δύο αυτόνομες προσωπικότητες, με τεράστια κοινωνική εμπειρία και δεν τους χαρακτηρίζει η συγγενική τους ή η συζυγική τους σχέση».

Για το θέμα του Νομισματοκοπείου

Ωστόσο, αναφερόμενος στο θέμα του Νομισματοκοπείου τόνισε ότι δεν μπορεί να το σχολιάσει αφού είναι εκτός αρμοδιότητάς του ενώ συμπλήρωσε πως "είναι λίγο υπερβολές αυτά τα πράγματα, δε νομίζω ότι ισχύει κιόλας"