X

Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Καταιγίδες, χιόνια, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ. Απαγορεύθηκε ο απόπλους. Στα λευκά Ξάνθη και Πτολεμαΐδα. Δείτε πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Ant1news

Σφοδρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι, και οι τοπικές χιονοπτώσεις.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαιτέρως αισθητή ενω οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνια ακόμα και στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Πορβλήματα κι απαγορευτικό απόπλου λόγω των ανέμων

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία απο διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως απο Νέα Σμύρνη και Αγία Παρασκευή για να απομαρύνει κλαδιά δένδρων που έσπασαν απο τον ισχυρό άνεμο, χωρίς ευτυχώς να έχουν τραυματίσει κάποιον, έχοντας όμως προξενήσει σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικές φθορές σε σταθμευμένα ή διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Στη γραμμή Παλούκια Σαλαμίνας-Πέραμα το δρομολόγιο εκτελείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πρίνου-Καβάλας Κεραμωτή Θάσου και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, ενώ τα δρομολόγια μεταξύ Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ήδη χιόνισε στην Ξάνθη με το Δασικό Χωριό να έχει ντυθεί στα λευκά, ενώ τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην Πτολεμαΐδα.



Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή, χιόνια τη Δευτέρα

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σταδιακά από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Τη Δευτέρα τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.