X

Πτήση τρόμου για ΑΕΚ, Ατρόμητο και Φάρο

Οι αναταράξεις ήταν τόσο ισχυρές ώστε το αεροσκάφος τελικά, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος και επέστρεψε στην συμπρωτεύουσα.

Ant1news

 

Του Δημοσθένη Γεωργακόπουλου

Τον "Χάρο" με τα μάτια τους κυριολεκτικά, είδαν οι επιβάτες της πτήσης από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, το βράδυ του Σαββάτου, λόγω τον ισχυρών ανέμων.

Ανάμεσά τους και οι αποστολές της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του Φάρου Κερατσινίου.

Οι αναταράξεις ήταν τόσο ισχυρές ώστε το αεροσκάφος τελικά, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος και επέστρεψε στην συμπρωτεύουσα. 

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ο παίκτης του Φάρου Κερατσινίου, Νίκος Αγγελόπουλος, φιλάει το έδαφος, λίγα λεπτά μετά την πτήση τρόμου που έζησε αυτός και οι συμπαίκτες του, μαζί με την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, αλλά και τον ποδοσφαιρικό Ατρόμητο, κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη.

 

Η καταρρακτώδης βροχή, αλλά κυρίως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το βράδυ του Σαββάτου στην Αττική, παραλίγο να οδηγήσουν σε μία ανεπανάληπτη αεροπορική τραγωδία. Δύο φορές έγινε απόπειρα προσγείωσης του αεροσκάφους στο Ελευθέριος Βενιζέλος, κάτι που ήταν αδύνατο, με τον πιλότο να κρατά την ψυχραιμία του και για λόγους ασφαλείας να επιλέγει την επιστροφή στο αεροδρόμιο Μακεδονία, λυτρώνοντας τους επιβάτες. 

Ο Φάρος Κερατσινίου γύρισε με τρένο στην Αθήνα, ενώ ο Ατρόμητο επέλεξε τη λύση του πούλμαν, που “οδήγησε” σε οδύσσεια 17 ωρών. 

Η μόνη που επέλεξε να μπει ξανά στο αεροπλάνο ήταν η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, αφού μετά από λίγες ώρες, ο καιρός βελτιώθηκε προσωρινά και η συγκεκριμένη πτήση Θεσσαλονίκη-Αθήνα πραγματοποίηθηκε χωρίς νέα προβλήματα τις πρώτες πρωϊνές ώρες.  

Τέλος καλό, όλα καλά, με τους αθλητές των τριών ομάδων να θυμούνται για πάντα την τρομακτική εμπειρία, που έζησαν στον αέρα.