X

Σημαντικές επαφές Παυλόπουλου με Μέρκελ και Ντράγκι

Διήμερη επίσκεψη στην Γερμανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επί τάπητος προσφυγικό και οικονομία. Σημαντικό "ραντεβού" με τον Ντράγκι.

Ant1news

Επίσκεψη στην Γερμανία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του  Γιόακιμ Γκάουκ. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον κ. Γκάουκ και την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης Παυλόπουλου-Μέρκελ θα βρίσκονται η προσφυγική κρίση ,"η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Γερμανία "και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

Ωστόσο, ίσως το σημαντικότερο ραντεβού του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο διήμερο ταξίδι του στη Γερμανία, είναι αυτό με τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντάγκι, στην έδρα της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. 

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι στην συνάντηση θα συμμετέχει και ο Δοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Επίσης, την Τρίτη, ο κ. Παυλόπουλος θα δει τον Πρόεδρο Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και μετά τον Καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη και Έλληνες ανταποκριτές-δημοσιογράφους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο.