X

«Πόλεμος» για τους διορισμούς

Για έφοδο κατάληψης του κράτους κάνει λόγο η ΝΔ. Για «αριστεία στην σπέκουλα και τον λαϊκισμό» κατηγορεί την ηγεσία της ΝΔ η Κυβέρνηση.

Ant1news

Φουντώνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων στο δημόσιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με ανακοίνωση του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση  αναφέροντας ότι «την ώρα, που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του Κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας».  

«Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία» αναφέρει ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ολοκληρώνει, τονίζοντας: «Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία».

Απαντώντας το Μαξίμου με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό. Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι  της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους; Όσο για τους κλαυθμούς «για τις δουλειές που χάνονται» ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασσάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία".

"Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς  τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους. Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους.Λίγη αιδώς δεν βλάπτει" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Λάσπη και συκοφαντίες

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία και πιστούς συνοδοιπόρους τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, ολόκληρο το παλιό σύστημα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με λάσπη και συκοφαντίες» αναφέρει στην αρχή της ανακοίνωσης και συνεχίζει:

«Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής: Οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων είναι από το νόμο προσωρινές. Δεν συνιστούν μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις θέσεις αυτές επιλέγονται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τους εκάστοτε υπουργούς. Η θητεία τους ολοκληρώνεται μόλις ολοκληρωθεί και η θητεία του πολιτικού προσώπου που τους τοποθέτησε. Οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από την παρούσα κυβέρνηση είναι αυτοί που απολύθηκαν αντισυνταγματικά από την κυβέρνηση Σαμαρά, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε διορίσει 51(!) μετακλητούς υπαλλήλους στο υπουργικό του γραφείο».

«Είναι προκλητικό» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «να μιλούν οι αρχιτέκτονες του πελατειακού κράτους για ρουσφέτια, όταν οι ίδιοι απαξίωναν συστηματικά κάθε έννοια αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, διορίζοντας μόνιμους δημοσίους υπάλληλους τα "δικά τους παιδιά" χωρίς κανένα κριτήριο. Είναι προσβλητικό για τους πολίτες να μιλούν για αύξηση των μετακλητών στα υπουργεία, όταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν με νόμο να τους μειώσει».

«Είναι απαράδεκτο να μιλάει η ΝΔ για τους διοικητές των νοσοκομείων όταν για πρώτη φορά η επιλογή τους έγινε με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια από επιτροπή στην οποία μετείχαν και στελέχη του κόμματος της» συμπληρώνει.

«Είναι προφανές, εν όψει και της αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, πως η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της. Θα τα χάσει κι αυτά» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Κάλυψη από Σκουρλέτη

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Mega  κάλυψε τον γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα εναντίον του σχετικά με διορισμούς συγγενών του ως μετακλητών. Είπε πως πρόκειται για «συστηματική προπαγάνδα για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο ηθικό πλεονέκτημά του». Πρόσθεσε πως «σέρνουν τον χορό των δημοσιευμάτων αυτοί που βλέπουν ότι τελειώνει ο χρόνος ασυλίας τους» αναφερόμενος σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ που αντιδρούν για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Καμμένος τόνισε ότι: «Αν διορισμούς θεωρούν τους μετακλητούς υπαλλήλους, οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι διορισμένοι. Είναι υπάλληλοι που βοηθούν στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου όσο παραμένει ο υπουργός, αυτός ο οποίος τους κάλεσε ως μετακλητούς. Είναι υπάλληλοι που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε παραμένουν στο Δημόσιο, ούτε έχουν τα προνόμια που είχαν παλαιότεροι μετακλητοί που κατά συρροή διορίζονταν στη Βουλή»

Στο θέμα παρενέβη με γραπτή ανακοίνωση και το Ποτάμι υποστηρίζοντας ότι:

Κάθε μέρα και μια νέα σύζυγος, μια νέα κόρη, ένας νέος φίλος βρίσκει φιλόξενη στέγη σε κάποιο από τα γραφεία του νέου καθεστώτος. Παράλληλα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε έναν χαρτοπόλεμο για το ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής στο διορισμό συγγενών και φίλων σε θέσεις συμβούλων.

Τα πράγματα είναι απλά. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχωρούν στο στρωμένο έδαφος των ρουσφετιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θέλουν κι αυτοί να χορτάσουν με τα λεφτά του δημοσίου τους υπάκουους που τους περιτριγυρίζουν. Η λύση είναι μία: γκρέμισμα του κομματικού κράτους εδώ και τώρα. Το Ποτάμι είναι έτοιμο με προτάσεις και λύσεις. Τα άλλα κόμματα θέλουν;

Μαξίμου: Η αλήθεια για τους μετακλητούς υπαλλήλους

«Σε δύο λόγους» αποδίδουν κυβερνητικές πηγές την «επίθεση με κατασκευασμένα στοιχεία» σε βάρος της κυβέρνησης για τους μετακλητούς υπαλλήλους, που έχουν πυροδοτήσει και κόντρα με τη ΝΔ . «Να εδραιωθεί η πεποίθηση στον απλό πολίτη, ότι “όλοι το ίδιο είναι” και «να αποδομηθεί το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση.»

 Οι πηγές του Μαξίμου, προτρέπουν, ταυτόχρονα, τη ΝΔ «αντί να ανησυχεί για το νέο σύστημα  να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση προκειμένου να σταματήσει το κομματικό και ρουσφετολογικό κράτος»