X

Στα “κάγκελα” οι αγρότες- Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Η χώρα γέμισε τρακτέρ. Ανοιγοκλείνουν οι δρόμοι. Κλείνουν αύριο το μεσημέρι τα Τέμπη. Για πόσο θα παραμείνουν κλειστά.

Ant1news

Παραμένουν τα μπλόκα σε όλη την επικράτεια, με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες με τον Υπουργό Εργασίας. Με πάγιο αίτημά τους τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οι αγρότες επιμένουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω, απειλώντας ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

«Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων, αφού είχαν διατυπώσει τις θέσεις τους στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Το νομοσχέδιο στοχεύει στη δικαιοσύνη και την ισονομία, επανάλαβε από την πλευρά του ο Υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι όπου είναι απαραίτητο υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις, υπογραμμίζοντας ότι, ο διάλογος με την κοινωνία είναι σε εξέλιξη.

Η συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο προκάλεσε την ενίσχυση των μπλόκων με επιπλέον τρακτέρ σε δεκάδες κομβικά σημεία της χώρας. 

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σημερα στη Βουλή είπε οτι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να απαλύνει τις όποιες επιπτώσεις από το νέο φορολογικό των αγροτών και πρόσθεσε ότι, δεν υπάρχουν όσα διαδίδονται και αντίθετα οι επιπτώσεις από τη νέα φορολογία των αγροτών, "είναι διαχειρήσιμες".

Συνεχίζοντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, προβλέπονται από τη συμφωνία με τους εταίρους και η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. Αναφερόμενος, τέλος, στα μπλόκα των αγροτών ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι "σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται κάποιοι θερμόαιμοι που ανεβάζουν τους τόνους και θα γίνουν υπερβολές, όπως συνέβη στην Κομοτηνή".

Κόβεται στη μέση η Ελλάδα - Αποκλεισμένη Αθήνα και Πελοπόννησος

Έκλεισαν για μία ώρα το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από την Αθήνα προς τη Λαμία, οι αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται στο 209 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στον κόμβο της Ανθήλης, με περίπου 250 τρακτέρ.

Συνολικά, στη Φθιώτιδα βρίσκονται, σε διάφορα σημεία, περισσότερα από 600 τρακτέρ, τα οποία οι συνδικαλιστές προσπαθούν να μεταφέρουν, έως την Κυριακή, στον κόμβο της Ανθήλης, δημιουργώντας ένα μεγάλο μπλόκο. Μέχρι στιγμής, εκτός από τα 250 στον κόμβο της Ανθήλης, υπάρχουν 120 τρακτέρ στο 43ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας-Δομοκού, στην περιοχή Δρούγος, 80 έξω από την πόλη του Δομοκού, 50 στο λιμάνι της Στυλίδας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να μεταφερθούν αυτά στην Ανθήλη και 100 τρακτέρ στον κόμβο στις Λιβανάτες, στο 140 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας. Επίσης,σήμερα συγκεντρώνονται περίπου 60 τρακτέρ στην περιοχή του Μώλου, κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, θα κλείνει κάθε μεσημέρι στις 12:00 για περίπου μία ώρα. Από τη Δευτέρα αναμένεται να πάρουν νέες αποφάσεις

Σημειώνεται, ότι παρά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά από τους παράδρομους, τους οποίους οι αγρότες είχαν αφήσει ελεύθερους, όπως επίσης ελεύθερο ήταν και το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από τη Λαμία προς την Αθήνα.

 

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, έως την Κυριακή αναμένουν και νέα τρακτέρ από τα καμποχώρια της Λαμίας, όπως επίσης αναμένουν να εξελιχθούν οι συζητήσεις τους για να συγκεντρωθούν τρακτέρ και από άλλες περιοχές στη Λαμία.

Λίγο μετά τις 13:30 και για μισή ώρα, οι αγρότες που βρίσκονται στις Λιβανάτες έκλεισαν το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από τη Λαμία προς την Αθήνα, στο 140 χιλιόμετρο. Η κυκλοφορία εξελισσόταν κανονικά από το παράπλευρο δίκτυο.

«Δεν συνομιλούμε με τον υπουργό. Το χάσμα που μας χωρίζει είναι μεγάλο. Καλούμε αύριο όλους τους αγρότες και όλους τους πολίτες της Φθιώτιδας, που θέλουν να διαμαρτυρηθούν, να έρθουν στις 12:00΄ το μεσημέρι στο μπλόκο της Ανθήλης και να πάρουν μέρος στο κλείσιμο της εθνικής οδού...», είπαν οι αγρότες της Φθιώτιδας στο LamiaReport.gr.

Κλείνουν το Σάββατο τα Τέμπη

Τα περισσότερα από 1000 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα που βρίσκονται στα Τέμπη, απέκλεισαν το δρόμο, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, ενώ σύμφωνα με την Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας η κυκλοφορία στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου, έχει αποκατασταθεί.

Τώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αυριανό κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προς τους εκπροσώπους των λοιπών μπλόκων να προσέλθουν στην Κοιλάδα, στις 12:00, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Όπως έχουν αποφασίσει οι αγρότες το μεσημέρι του Σαββάτου θα κλείσουν τα Τέμπη, ενώ το πότε θα ανοίξουν και πάλι τον δρόμο θα αποφασιστεί στη συνάντηση των εκπροσώπων.

 

Σε ευρεία σύσκεψη καλούν τους φορείς της Θεσσαλίας την Κυριακή στις 12 οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσέλευση τρακτέρ στην περιοχή - οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι έχουν ξεπεράσει πλέον τις 2.000- με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο, τόσο επί της ΠΑΘΕ οπού έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά, αλλά πλέον και στον παράδρομο, όπου επίσης έχουν παραταχθεί τρακτέρ προκειμένου να χωρέσουν όλα.

Γι’ αυτό και η διακοπή της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει στην περιοχή και η κυκλοφορία για 30 χλμ περίπου, διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει υποδείξει από χθες η Αστυνομία.

Την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, απέκλεισαν λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα οι αγρότες που έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, ο αποκλεισμός είναι συμβολικός και διήρκησε για περίπου μία ώρα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

 

 

 

 

 

 

Συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού, στο ύψος του εμπορικού κέντρου Κορίνθου, πραγματοποιούν από τις 13:00 οι αγρότες της Κορινθίας.

Οι αγρότες, οι οποίοι έφτασαν από το Κιάτο και τη δυτική, κυρίως, Κορινθία, έχουν δημιουργήσει μπλόκο πλησίον του εμπορικού κέντρου και διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στο σημείο του μπλόκου βρίσκονται περίπου 400 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ περίπου 750 αγρότες πραγματοποιούν κατάληψη στην παλαιά εθνική οδό.

Χθες, στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από το μεσημέρι και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι παρέταξαν τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας.

 

Ξεχείλισε, σύμφωνα με το onairnews.gr, η οργή των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας. Η μεγαλειώδης η κινητοποίησή τους, θύμισε μέρες του 1996.Η συντονιστική επιτροπή εκτιμά ότι στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου παρατάχθηκαν πάνω από 700 τρακτέρ και πολλά άλλα αγροτικά μηχανήματα.

Περίπου 2500 αγρότες συμμετέχουν στην κινητοποίηση και με κοινή απόφαση έκλεισαν προειδοποιητικά το δρόμο για 2 ώρες σήμερα ενώ ο αγώνας θα κλιμακωθεί, αναλόγως και με τις εξελίξεις, τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου κοντά στο Αιτωλικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Τάκης Μολώνης, οι αγρότες παρέταξαν εκατοντάδες τρακτέρ και ο αποκλεισμός του δρόμου είχε συμβολικό χαρακτήρα, αφού δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα.

Όπως προσέθεσε ο Τάκης Μολώνης, «είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στα μπλόκα, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που έχει εξαγγείλει».

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα μπλόκα σε Θράκη και Μακεδονία

Στα Μάλγαρα βρίσκονται περίπου 500 τρακτέρ, τα οποία έκλεισαν συμβολικά το δρόμο χθες, για λίγη ώρα, ενώ οι εκπρόσωποι του μπλόκο δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν επ’αόριστον την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

 Στον Προμαχώνα, από τις 15 Ιανουαρίου το μπλόκο σταδιακά μεγαλώνει, αριθμώντας σήμερα πάνω από 1500 τρακτέρ, ενώ οι αγρότες της Χαλκηδόνας, που έκλεισαν χθες συμβολικά την Εθνική Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, θα δεχτούν σήμερα ενισχύσεις συναδέλφων τους από τα Γιαννιτσά.

 

Στο τελωνείο των Κήπων παραμένουν παρατεταγμένα τα αγροτικά μηχανήματα μετά τη λήξη το μεσημέρι της δίωρης διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με καθημερινούς ολιγόωρους αποκλεισμούς του τελωνείου επ’ αόριστον.

Απόφαση για επανάληψη και αύριο του σημερινού αποκλεισμού, από τις 12 έως τις 2.00, του τελωνείου Καστανέων Ορεστιάδας, έλαβαν οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι το πρωί επέδωσαν ψήφισμα για τους λόγους της κινητοποίησής τους στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας την κατανόηση και συμπαράστασή τους.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος του νομού, διακόπτεται ανά διαστήματα από τα μπλόκα των αγροτών στην Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου καθώς και στον κόμβο Ριζίων Ορεστιάδας.

 

«Ντεμπούτο» κάνει σήμερα το μπλόκο της Κουλούρας στο Νομό Ημαθίας, επί της Εγνατίας οδού, το οποίο στήνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες και αριθμεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, που έχουν καταφθάσει στο σημείο από Βελβεντό Κοζάνης, Νάουσα, Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά. Στο σημείο κατευθύνονται και τρακτέρ από μπλόκα που είχαν στηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία του Νομού, αλλά και των γειτονικών, αυτών της Πέλλας και της Πιερίας.

 

Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 500 τρακτέρ και λίγο πιο κάτω στον κόμβο της Κουλούρας, έχει στηθεί δύναμη άνω των 750 τρακτέρ.

Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες -κτηνοτρόφοι του μπλόκου που έχει στηθεί στη Χαλκηδόνα, οι οποίοι έκλεισαν την Εθνική Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, καθώς και τους παράδρομους, 12:00- 14:00.

Με συμβολικούς αποκλεισμούς, αλλά κυρίως ενδυνάμωση του μπλόκου τους συνεχίζουν την κινητοποίηση τους αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Πέλλας, οι οποίοι και έχουν στήσει μπλόκα στον κόμβο της Παραλίμνης, επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης και στον κόμβο Μελισσίου, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους χθες αργά το βράδυ έστησαν μπλόκο στον περιφερειακό δρόμο της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μανδάλου.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθε και ο νομός Χαλκιδικής, έχοντας παρατάξει 200 τρακτέρ -μέχρι στιγμής- στον κόμβο των Νέων Μουδανίων. Σήμερα πραγματοποιήθηκε και συμβολικός αποκλεισμός μισής ώρας.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.

 

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Σήμερα έγινε και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Δράμας.

Στο νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πεστριτσίου.

Ένταση πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά με τους αγρότες να υποδέχονται «θερμά» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο αεροδρόμιο.

Ο Μίμης Δημητριάδης βουλευτής Κοζάνης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου συνάντησαν τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων αγροτών, οι οποίοι ζητούσαν απαντήσεις στα προβλήματα που τους δημιουργεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία κι έτσι δεν προκλήθηκαν επεισόδια.

Στο Νομό Πέλλας, έχουν στηθεί τρία μπλόκα συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το σημείο που θα ενωθούν. Σήμερα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά - Έδεσσα στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν την γέφυρα στα Σέρβια στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών - Έδεσσας.

Πορεία διαμαρτυρίας έγινε στις 11:00 στο κέντρο των Σερρών και επισκέψεις στα γραφεία βουλευτών του Σύριζα, από αγρότες και κτηνοτρόφους από το μπλόκο του Προμαχώνα, που αριθμεί πλέον περισσότερα από 1.500 τρακτέρ.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και κλείνουν συμβολικά το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για όχι περισσότερο από δύο ώρες. 

 

 

Στον αποκλεισμό του κόμβου στην είσοδο των Αρχανών Ηρακλείου προχωρούν αύριο, Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 09:00, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις συναδέλφων τους από όλη την Ελλάδα.

Οι αγρότες των Αρχανών και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι αναμένεται να κλείσουν τον κόμβο με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, τονίζουν ότι με την κινητοποίηση αντιδρούν στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία, όπως αναφέρουν, εάν εφαρμοσθούν θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες της χώρας.

Η ανακοίνωση την  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίαςτης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Ανακοίνωση σχετική με την απαγόρευση της κυκλοφορίας αύριο από τις 12 μ στα Τέμπη, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, εξέδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας. Υπενθυμίζεται ότι αύριο οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών έχουν απευθύνει πρόσκληση προς εκπροσώπους όλων των μπλόκων προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τις 12μ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

· Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται:

Από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια:

· είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500).

· είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

· Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

α)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

β)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 393+300] και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Ε.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:

· Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και

· Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.