X

Αποδοκιμασίες από αγρότες σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Φραστική επίθεση δέχτηκαν ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Θοδωρής Παραστατίδης σε Νίκαια και Κιλκίς, αντίστοιχα.

Ant1news

Μετά τις επιθέσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και σε βουλευτές του στο αεροδρόμιο της Καστοριάς, ακόμα δύο σημειώθηκαν στο μπλόκο της Λάρισας και στο Κιλκίς.

Κακήν κακώς απομακρύνθηκε από το μπλόκο της Νίκαιας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο πάλαι ποτέ αγροτοσυνδικαλιστής και μοναδικός αγρότης του Κοινοβουλίου δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από τους αγρότες των μπλόκων, οι οποίοι τον κάλεσαν να αποχωρήσει και να παραιτηθεί.

Ακούγοντας φράσεις όπως «δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ», «παραιτήσου», «δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι εδώ, το δικαίωμα το έχουν οι αγρότες», «να κάνετε αυτά που λέγατε, φύγε ντροπή σου, ψήφισες τις κατασχέσεις» και «ντροπή σου, σου άρεσε η καρέκλα», ο Ν.Παπαδόπουλος, σύμφωνα με το onlarissa.gr απομακρύνθηκε από το σημείο.

Φραστική επίθεση και στον Θοδωρή Παραστατίδη

Δεν είχε καλύτερη τύχη ούτε ο Θοδωρής Παραστατίδης, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με βουλευτές και παράγοντες της αυτοδιοίκησης στο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς. Παρά το ότι η σύσκεψη είχε αντικείμενο τη συζήτηση για τη διαφύλαξη του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών, που κινδυνεύουν να χάσουν τέσσερις νομοί, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς, τα πνεύματα οξύνθηκαν με την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σπίθα άναψε όταν, σύμφωνα με το eidisis.gr, στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης και χτυπώντας το χέρι στο βήμα, τόνισε πως «οι αγώνες για να έχουν επιτυχία χρειάζεται να είναι σκληροί. Και το 2007 ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να μας απεντάξει και κλείσαμε τα σύνορα στους Ευζώνους. Κατορθώσαμε και το πετύχαμε…».

Αντιδρώντας στο λόγο του δημάρχου ο κ. Παραστατίδης , φώναζε από κάτω:

«Ηρεμα, ήρεμα…»

«Γιατί θιχτήκατε κύριε βουλευτά», απάντησε ο δήμαρχος

«Οι παλληκαρισμοί τέτοιες εποχές δε χρειάζονται», φώναζε ο κ. Παραστατίδης σ’ έντονο ύφος, ενώ σηκώθηκε και όρθιος, και απευθυνόμενος προς τους αγρότες που άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, έλεγε πως «όλοι απολογούμαστε σ’ αυτόν το νομό, το τι κάναμε, το τι προσφέραμε…»

- «Το μνημόνιο ψήφισες», φώναζαν οι αγρότες κι εκείνη τη στιγμή κινήθηκε ενάντια στον κ. Παραστατίδη ο αγροτιστής και πρώην δήμαρχος Γαλλικού Θανάσης Ρωσσόπουλος, έχοντας έντονο διάλογο με το βουλευτή, με τον τελευταίο να του λέει: «Όχι μαγκιές σε μένα, όχι μαγκιές…».

Στη συνέχεια ομάδα αγροτών κινήθηκε ενάντια στον βουλευτή, με άγριες διαθέσεις και μόνο με την απομάκρυνσή του, από τους ψυχραιμότερους, απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Όταν ο Θ.Παραστατίδης ανέβηκε στο βήμα, για να πάρει τον λόγο, οι διακοπές ήταν αρκετές, με τους παριστάμενους να τον ρωτούν αν θα ψηφίσει ή όχι τα επίμαχα νομοσχέδια. Ο βουλευτής αρκέστηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι,  δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και πως αν αποφασίσει να μην ψηφίσει, τότε προηγουμένως θα παραιτηθεί από βουλευτής και θα παραδώσει την έδρα του.